ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

transfer vechime din Romania in Germania


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am muncit in Romania 16 ani 3 luni 25 zile grupa 1subteran Regia Autonoma Pb Zn Baia Mare era pe atunci.As dori sa transfer vechimea axistenta pe cartea de munca in Germania. cum trebuie sa procedez.

Adaugata in: Pensii
Galambosi Ioan
 User  Galambosi Ioan
a intrebat la 05 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2014
In cazul in care dv. ati lucrat atat pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul Germaniei si ati platit contributii de asigurari sociale in sistemele de pensii ale acestor state, veti beneficia de drepturi de pensie ?n conformitate atat cu legislatia germana, cat si cu cea romana.
Prin totalizarea perioadelor de asigurare realizate in cele doua state, confirmate de institutiile competente din Germania si respectiv Romania, institutiile de asigurari sociale constata daca indeplinieste conditiile referitoare la acordarea drepturilor de pensie, in conformitate cu fiecare din legislatiile de asigurari sociale al caror obiect l-a facut in cursul carierei profesionale. Pensia va fi calculata prin aplicarea principiului pro rata temporis (proportional cu perioada de asigurare realizata in statul propriu), practic veti primi doua pensii, una din Rom?nia, cealalta din Germania.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024