ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Suntem angajatii unei filiale al carei angajator se afla la Bucuresti.
In anul 2010 o parte dintre angajat au fost trimisi in somaj tehnic pe motive economice cu OG 4/2010, primind 75% din salar, fara ca sa li se opreasca contributii sociale.
Zilele de somaj tehnic au fost luna mai 10 zile, luna iunie in totalitate, luna iulie 12 zile, luna august in totalitate, luna septembrie 19 zile, octombrie, noiembrie, decembrie in totalitate.
In anul 2013 de la Casa de pensii Iasi ni s-a comunicat ca aceasta perioada nu reprezinta vechime in munca.
Este posibila o rectificare?
Va multumesc.

Adaugata in: Pensii
Elena Rang
 User  Elena Rang
a intrebat la 07 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Elena Rang la 08 Nov. 2013
Este practic stagiu asimilat, nefiind contributie platita, deci nu poate fi perioada contributiva efectiva. Dar se ia in calcul.

Ca sa poata contesta ar trebui sa primeasca o decizie, o simpla informatie data in scris nu are valoare juridica. Se contesta decizia de pensionare sau de respingere a dosarului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Rang
 User Elena Rang
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Nov. 2013
Va multumesc pentru raspuns.
Angajatorul a intrebat si la Casa de pensii Bucuresti si a primit acelasi raspuns.
Cred ca ar trebui intr-adevar angajatorul sa primeasca un punct de vedere scris de la Casa de pensii Bucuresti, care apoi trebuie contestat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2013
Nu are cum sa nu reprezinte vechime in munca, pentru ca CIM nu inceteaza in acest caz ci se suspenda iar vechimea este data de durata lui. Dar data fiind scutire prin lege a angajatorului de plata acestei taxe ar trebui sa nu fie probleme nici la stagiul de cotizare. Totusi, aceasta perioada ar trebui sa fie luata in calcul, cf. OUG 4/2010, dar ca stagiu fara plata contributiei.

Art. 1 - OUG 4/2010
(3) Perioada prevazuta la alin. (1), pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate si angajatorii acestor salariati sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei.
(4) Masurile prevazute la alin. (1) ? (3) se aplica in cazul in care contractul individual de munca se suspenda in situatiile de intrerupere temporara, totala sau partiala, inclusiv de reducere temporara, a activitatii angajatorului, in special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.
(5) In intelesul prezentei ordonante de urgenta, prin notiunea de contributii de asigurari sociale se intelege contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari pentru somaj, contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, inclusiv contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, datorate, potrivit prevederilor legale, atat de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si de angajatorii acestora, pentru respectivii salariati.

Depuneti o contestatie asupra documentului primit in acest sens, sau merheti in instanta daca nu se clarifica.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024