ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional detasati


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unui salariat care este detasat la alta unitate, pe o alta functie, este necesar sa i se faca act aditional la CIM pentru noua functie? Beneficiaza de drepturi salariale la unitatea la care este detasat?
Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Codruta Tagurean
 User  Codruta Tagurean
a intrebat la 11 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Iul. 2012
NU se incheie contract nou pentru salariatul detasat, va rog sa nu mai transmiteti aceasta informatie, este cat se poate de gresita.

Salariatul detasat isi desfasoara activitatea in baza deciziei de detasare, operata in Revisal anterior inceperii detasarii, si transmis catre ITM conform HG 500/2011. Incheierea unui nou contract de munca inseamna cumul, nicidecum detasare. Detasarea reprezinta modificarea locului de munca din initiativa angajatorului, pe perioada limitata, ceea ce inseamna ca nu se face o noua angajare ci se dispune modificarea unui element contractual, atat si nimic mai mult. Acest lucru se face prin decizie, nu prin act aditional si nu prin contract nou. Nu se modifica niciun alt element din contractul sau de munca. Contractul se munca se suspenda la angajatorul care dispune detasarea, explicatia fiind aceea ca nu desfasoara, justificat, activitate in unitate pe o anumita perioada de timp limitata.

La fel si in cazul exemplului dat de dvs. Functia de conducere in sindicat nu inseamna un nou contract de munca, ci o numire a salariatului, caz in care contractul sau de munca se suspenda.

Codul muncii NU prevede intocmirea unui nou CIM pe prioada determinata in cazul detasarii, cazurile in care se poate face acest lucru sunt mentionate expres in lege.

Drepturile salariale se acorda in baza deciziei, la inspectorat salariatul figureaza atat ca salariat, cat si ca detasat prin transmiterea Revisal de catre firma care il detaseaza. Nu se opereaza in Revisal de mai multe ori acelasi salariat detasat, e o procedura incorecta dar si inutila.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Art. 47 din Codul Muncii republicat
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
...
Pentru ca angajatorul la care a fost detasat salariatul ,sa poata sa ii dea drepturile salariale asa cum se prevede la art 47 alineatul 1 , trebuie sa ii incheie contract de munca pe perioda determinata pe perioadfa detasarii. CIM va fi inregistrat in REVISAL, va fi transmis la ITM.Cu alte cuvinte urmeaza cursul normal al fiecarui CIM. Angajatorul la care desfasoara activitatea il plateste, ii plateste contributiile individuale , etc.
La angajatorul de la care a plecat salariatul CIM este suspendat..Pe perioada suspendarii nu se pot opera modificari .
Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
d) pe durata detasarii;
Prin similitudine va dau exemplu unui salariat caruia contractul de munca este suspendat pentru art 50 e)din codul muncii republicat
indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
Practic, salariatul al carui CIM este suspendat pe aceasta cauza incheie contract de munca cu sindicatul pe perioada determinata de timp, pe perioada mandatului pentru care a fost ales.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Radu Anton G Stancu Ioana Popa adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024