ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce demisie se aproba daca salariatul face 2 cereri de demisie in aceeasi zi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A




Vă rog să aveți amabilitatea de a-mi transmite un punct de vedere în următoarea speță:
Un salariat, pe fondul lipsei unui șef de serviciu, lipsește nemotivat sau pleacă nemotivat din timpul serviciului (lucru semnalat în condica de prezență prin tăierea zilelor pontate când a lipsit); când este tras la răspundere de către directorul general, face cerere de concediu de odihnă, simultan cu celălalt salariat din departament, deși erau convinși că astfel se blochează activitatea într-o perioada extrem de importantă pentru instituție.
Pe cele două cereri de concediu se pune rezoluția "Nu simultan".
Pentru a se preîntâmpina blocarea instituției s-a dat o notă că, având în vedere volumul mare de muncă existent în cadrul Departamentului, personalul insuficient, faptul că pentru această perioadă nu au fost făcute programări de concediu în timp util și pentru buna desfășurare a activității, este necesar ca întreg personalul din cadrul Departamentului să fie prezent pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu.
În acest context, salariatul și-a înaintat demisia în conformitate cu art. 81, alin. 1-7 din Codul muncii, perioada de preaviz fiind 13 dec.2016 ? 11 ianuarie 2017.
Ulterior, în aceeași zi, salariatul depune o altă demisie, conform art. 81, aliniat 8, pretinzând că i-au fost încălcate drepturile. Menționez că nu a fost înregistrată nicio sesizare sau memoriu prin care să se fi adus la cunoștința instituție de încălcare a vreunui drept salarial. Din acel moment nu a mai venit la serviciu.
Menţionez că în acest timp i-am făcut minuta de informare că s-a luat la cunoștință prima cerere de demisie (cea cu preaviz). În scrisoarea care însoțește minuta i-am menționat că a fost înregistrată o a doua demisie (fără preaviz) și i se cere să clarifice aceasta a doua cerere. Consider că nu i-au fost încălcat dreptul la concediu de odihnă.
Ca amănunt, referitor la salariat, este un salariat care în fiecare lună a avut concediu medical. Știu, are dreptul la concediu medical, dar repetitivitatea acestui tip de concediu lasă loc de gândit.
În acest sens, vă rog respectuos să îmi transmiteți care este soluția legală de rezolvare a acestei situații? Cum trebuie să procedez în continuare?
cu mulțumiri,
danna moldovan


Danna Moldovan
 User  Danna Moldovan
a intrebat la 20 Dec. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024