ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CO pentru un contract cu timp partial intr-o institutie publica ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Revin cu urmatoarea intrebare: Am dreptul la concediu de odihna intr-o institutie publica unde am un contract de munca cu timp partial(2ore), mai avand un contract de munca cu norma intreaga la un ONG?

Valentina Tanasie
 User  Valentina Tanasie
a intrebat la 05 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Valentina Tanasie la 08 Sep. 2014
Cat timp sunteti salariat intr-o astfel de unitate atunci da, se va tine cont si de prevederile citate de dvs. Nu orice institutie bugetara face parte din categoria celor apartininand administratiei publice sau a regiilor autonome.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentina Tanasie
 User Valentina Tanasie
a raspuns la intrebare la 08 Sep. 2014
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca in acest caz se tine cont de art.3 din H.G.250/1992 privind concediile de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratie publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare-Republicata care spune ca:
Art. 3
(1)Salariaţii care ?ndeplinesc prin cumul, pe l?ngă funcţia de bază, cu o normă ?ntreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea ?n care au funcţia de bază. Unitatea ?n care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate.
(2)Salariaţii care sunt ?ncadraţi cu jumătate de normă la două unităţi au dreptul la concediu de odihnă la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.
(3)Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de normă care depăşesc o normă ?ntreagă, ?şi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihnă, ?n aşa fel ?nc?t drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor ?ncadraţi cu o normă ?ntreagă.
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Sep. 2014
Toti salariatii, indiferent de timpul lucrat (integral/partial), beneficiaza de un minim de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna/an.(Art. 145 din Codul muncii),doar drepturile salariale vor fi calculate in concordanta cu timpul de munca efectiv lucrat. Cuantumul indemnizatiei de concediu, se stabileste in raport de salariul de baza, indemnizatiile si/sau sporurile angajatului.
Salariatii care au contracte individuale de munca la mai multi angajatori au dreptul la concediu de odihna platit corespunzator fiecaruia dintre contractele individuale de munca in care sunt parte.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024