ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil. Angajare la o noua firma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o angajata in concediu crestere copil. Pe data de 1 iunie copilul implineste 2 ani. Firma la care este angajata acum nu mai are activitate si trebuie sa o reangajez pe o alta firma sa aiba continuitate.
Cu ce data trebuie sa ii inchei contractul de munca pe vechea firma, avand in vedere ca 2 iunie, ziua cand trebuie sa se intoarca la munca este sambata.
Pot sa transmit in data de 1 iunie, adica vineri inceheirea contractului si tot pe 1 iunie sa transmit angajarea pe noua firma, si cu ce data?

Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Andrea Andrea
 User  Andrea Andrea
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrea Andrea
 User Andrea Andrea
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Mai. 2012
Prin urmare voi face decizia de incetare si operarea in Revisal in data de 05 iunie, deoarece 4 iunie este zi libera, insa cu data incetarii de 02 iunie.
Ce as dori sa intreb, angajarea pe noua firma cand trebuie sa o transmit, se poate sa o transmit in data de 01.06.2011, insa data angajarii fiind data de 02.06.2012?

Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
Odata cu incetarea activitatii firmei, daca angajatorul isi inceteaza existenta conform legii, intra in faliment sau se dizolva contractul de munca inceteaza de drept, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Art. 56
1 Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
a la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii.

Incetarea se poate face si pe parcursul concediului crestere copil, in situatii de faliment, dizolvare sau reorganizare judiciara. Reangajarea o puteti face dupa ce salariata termina concediul crestere copil, daca nu accepta revenirea mai devreme la locul de munca, la propunerea angajatorului. Concediul ei va continua, chiar daca se face incetarea contractului ca urmare a falimentului. Ceea ce inseamna ca o reangajare se va putea face dupa implinirea varstei de 2 ani de catre copil, incepand cu data de 2 iunie.

Cu titlu informativ, daca un contract inceteaza intr-o zi nelucratoare, operarea incetarii se poate face in ziua lucratoare imediat urmatoare celei a incetarii. Daca CIM inceteaza sa spunem in data de 2 iunie, sambata, decizia de incetare si operarea in Revisal se poate face luni in data de 4 iunie cu data incetarii 2 iunie.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024