ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil mai p[utin de 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
avem un angajat care momentan beneficieaza de stimulentul de insertie pentru copilul nascut in data de 25.05.2014. Acum a depus o cerere de suspendare CIM pentru o perioada de 3 luni pentru cresterea copilului, urmand sa revina la lucru dupa 3 luni si sa primeasca in continuare stimulentul de insertie. Se poate face suspendarea CIM pe perioada ceruta sau doar pentru 1 an sau pana la implinirea varstei de 2 an a copilului. Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Anna Tatar
 User  Anna Tatar
a intrebat la 07 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Aug. 2014
Stimulentul de insertie reprezinta acel ajutor pe care il primeste parintele care renunta la dreptul sau de a beneficia de concediul de crestere si ingrijire a copilului si care isi reia activitatea, realizand venituri supuse impozitarii.
Astfel, pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, daca aceste persoane obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul se acorda pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Aceasta perioada poate sa varieze in functie de tipul de concediu pentru cresterea copilului pentru care a optat solicitantul acordarii stimulentului.
Pentru persoanele care au optat pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, daca aceste persoane obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, stimulentul se acorda pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.
Consider ca in cazul acestei categorii de beneficiari, daca veniturile supuse impozitarii se realizeaza si inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, stimulentul de insertie se poate acorda numai de la data la care copilul implineste varsta de 1 an, putand fi platit pana la momentul la care copilul implineste varsta de 2 ani.
In concluzie , optiunea beneficiarului, de a alege intre perioada de 1 an, respectiv 2 ani, de concediu pentru cresterea copilului, se exprima in scris, pe baza de cerere si nu mai poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024