ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna in cazul unei salariate insarcinate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema:am o salariata care este gravida si nu mai poate venii la lucru si doreste sa-i mai acordam concediu de odihna pentru ca zice ca nu i da medicul de familie concediu medical.Noi i-am acordat deja 12 zile de concediu de odihna de pe anul 2015, cate zile de concediu de odihna putem sa-i mai dam, avand in vedere noile modificari ale codului muncii?Din cate am inteles eu, la calcularea concediului de odihna se cuprinde inclusiv perioada de concediu de maternitate.Adica daca in luna octombrie intra in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani, perioada lucrata de salariata este din ianuarie si pana in septembrie si ar avea dreptul la un concediu de 16 zile de concediu de odihna (9 luni* 1,75) si nu de 21 de zile, este corect? Si la reluarea activitatii dupa cei doi ani nu are dreptul la concediu de odihna, pentru ca cim va fi suspendata, asa este?

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 30 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2015
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata. Salariata are dreptul la concediu de odihna pentru perioada concediuui de maternitate.Pentru 9 luni va avea dreptul la 16 zile de CO.Pentru perioada de concediu crestere copil nu are dreptul la concediu de odihna.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024