ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu paternal fractionat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti, daca un salariat a devenit tatic si are si atestatul de puericultura, poate sa beneficieze de acele 15 zile fractionat, pe perioada de 8 saptamani de la nasterea copilului? De exemplu: 5 zile imediat dupa nastere, apoi peste 1 saptamana inca 5 zile, si peste 2 saptamani inca 5 zile.

Daca salariatul beneficiaza de aceste zile libere la primul copil, pentru nasterea celui de al doilea copil, poate beneficia de aceleasi zile, adica 15 daca are cursul de puericultura?
Multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Mari Mari
 User  Mari Mari
a intrebat la 08 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2012
In opinia ma da, poate beneficia de acest concediu si fractionat, legea 210/1999 privind concediu paternal necuprinzand o interdictie in acest sens. Cu conditia de a respecta termenul de 8 saptamani prevazut in lege.

De cele 10 zile acordate ca urmare a absolvirii cursului de puericultura poate beneficia o singura data.

Legea 210/1999

Art. 2
1 In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
2 Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
3 Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

Art. 4
1 In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.
2 Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. 1 numai o singura data.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024