ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca incheiat cu absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu o intrebare. Am avut un contract de munca pe perioada nedeterminata. Acum o saptamana am fost in concediu medical. Cand m-am intors la munca, am adus concediul, l-am inregistrat in firma, si mi-am scris demisia cu preaviz. Patronul firmei, nu a vrut sa imi accepte concediul medical si mi-a incheiat contractul de munca, acceptandu-mi demisia si renuntand la preaviz, dar zilele in care eu am fost in concediu medical mi le-a trecut absente nemotivate. Ma v-a afecta pe viitor faptul ca am 5 zile de absente nemotivate? In ce fel? Si ce as putea face sa se repare situatia, avand in vedere ca totusi am un concediu medical? Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Andreea D
 User  Andreea D
a intrebat la 26 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea D
 User Andreea D
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2012
Va multumesc! Stiam ca e ilegal, am avut un patron cam tiran... Inca nu voi face sesizare, nu as vrea sa am probleme. Dar daca fac sesizare, si aduc concediul medical, se va corecta in Revisal? Ce ma intereseaza mai mult e, daca viitorii angajatori vor putea vedea ca eu am absente nemotivate sau daca ma va afecta negativ pe parcursul activitatii mele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2012
Patronul firmei nu ar fi trebuit sa refuze concediul medical si sa va treaca absente nemotivate. Este un abuz din partea lui, probabil pentru a renunta la preaviz. Dvs. ca salaraita aveati dreptul la plata unei indemnizatii pentru perioada in care v-ati aflat in concediu medcial. Or daca angajatorul v-a pontat cu absente nemotivate, acea perioada apare ca suspendare, cu venituri zero. Modul in care a procedat angajatorul dvs este cam ilegal, certificatul medical avand caracterul uni ordin de plata pentru angajator. Concret, el v-a refuzat dreptul la compensarea legala a perioadei de concediu medical, inlocuind perioada de absenta motivata cu absente nemotivate.

Sfatul meu ar fi sa faceti o sesizare catre ITM. Pe viitor scurta perioada ar putea sa nu fie vazuta bine de alti angajatori daca apare ca perioade de absente nemtivate iar pentru zilele respective, fiind pontate ca absente nemotivate s-ar putea sa nu aveti platite nici un fel de contributii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024