ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul la dosarul personal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am depus o cerere la firma unde lucrez in care am solicitat eliberarea dosarului meu personal. Au trecut deja doua luni si nu am primit nici un raspuns si nici dosarul. Mentionez ca lucrez la firma respectiva de 12 ani, am fost in concediu de crestere a copilului timp de 8 luni, dupa care m-am intors cu greu pentru ca firma nu a vrut sa ma reangajeze dar a fost nevoita conform legii. Acum beneficiez de suplimentul de insertie. Ce motive ar avea sa nu-mi elibereze dosarul? Ce demersuri pot sa fac sa intru in posesia dosarului?

Cu stima.

Adaugata in: Resurse umane
Anton Mihai
 User  Anton Mihai
a intrebat la 03 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Anton Mihai
 User Anton Mihai
a raspuns userului Mariana Bunta la 09 Nov. 2012
Am formulat gresit intrebarea, am solicitat in scris copii ale documentelor din dosarul personal dar au trecut doua luni si nu am primit nici un raspuns si am nevoie de aceste documente. Ce demersuri pot sa fac in acest sens?
Cu stima
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2012
Codul Muncii republicat
art 34 (5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
HG 500 DIN 2011
ART 8 (3)La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a)copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b)copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4)Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2012
Societatea unde lucrati in prezent nu are cum sa va elibereze dosarul personal. In schimb poate sa va elibereze orice fel de documente care atesta statutul dumneavoastra de angajat, conform legii, pe care dumneavoastra le solicitati. Dosarul personal ramane la sediul societatii si se arhiveaza in cazul in care dumneavoastra plecati din societate.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton alexei delimart adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024