ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Formare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un model de act aditional referitor la clauza de formare profesionala ? Angajatorul suporta cheltuiala cursului. Acest tip act aditional nu se transmite in Reges, din cate stiu.
Multumesc

Adaugata in: Resurse umane
C A
 User  C A
a intrebat la 20 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Intr-adevar, acest act aditional nu se opereaza in Revisal. Se opereaza numai acele acte aditionale sau decizii care modifica elemente contractuale precum salariu si sporuri, program de lucru, datele salariatului, suspendari, durata contract.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
ACT ADI??IONAL nr. ________/______________
la CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNC?? nr.______________

??ncheiat ??n temeiul art. ??i art. al. ??i din Codul Muncii
??ntre:
S.C _________________SASRL_______________, str. __________________ nr. ______, reprezentat?? prin DIRECTOR . MANAGER, ADMINISTRATOR _______________________________________________
??i
??? _____________________________________, av??nd func??ia _________________________ COR _________ la _________________________________.

??n urma negocierii p??r??ile au convenit:
Art.1.- Domnul/doamna ____________________________va participa la un stagiu de formare profesional?? cu tematica: ???______________________________________________________??? pe baza Referatului aprobat ??i ??nregistrat sub nr. _______/________ ??n perioada ___________ prin scoatere integral?? din activitate.
Art.2.- Pe perioada particip??rii la cursuri de formare profesional?? contractul individual de munc?? se suspend??, domnul/ doamna ____________________________beneficiind de o indemniza??ie la nivelul salariului de baz?? sporului de vechime ??i alte, drepturi permanente prev??zute ??n contractul individual de munc??. Pe perioada suspend??rii C.I.M. nu beneficiaz?? de tichete de mas??. Dac?? cursul se desf????oar?? ??n afara localit????ii de domiciliu ??i/sau a sediului unit????ii salariatul beneficiaz?? de drepturile pentru delegare deplasare ??n interes serviciu cazare, diurn??, transport ??i dup?? caz de taxa de participare.
Art.3.- Domnul/doamna__________________________________ se oblig?? s?? frecventeze cursurile, s?? ob??in?? calificative de promovare, s?? nu p??r??seasc?? cursul din proprie ini??iativ??.
Art.4.- Nerespectarea angajamentului d?? dreptul angajatorului s?? recupereze de la domnul/ doamna ___________________________________ cheltuielile efectuate pentru formare profesional??, respectiv contravaloarea cheltuielilor calculate pentru zilele de formare profesional?? pl??tite de angajator indemniza??ia salarial??, cheltuielile de transport, servicii de cazare ??i pensiune completa, diurn??, dup?? caz, taxa de instruire.
Art.5.- La terminarea cursului de formare profesional?? va prezenta certificatul de absolvire, certificatul de calificare la compartimentul de resurse umane pentru completarea dosarului personal.
Art.6.- Dup?? terminarea cursului, domnul/doamna ___________________________ se oblig?? s?? lucreze o perioad?? de cel pu??in _____________________________ de la terminarea cursului de formare profesional??, la locul de munc?? stabilit ??n raport cu preg??tirea, specializarea - dob??ndite prin frecventarea cursurilor.
Art.7.- ??n cazul ??n care contractul individual de munc?? ??nceteaz?? la solicitarea salariatului sau din vina sa, ??nainte de expirarea termenului stabilit, cheltuielile cu formarea profesional?? vor fi recuperate, astfel:
??? cheltuielile totale generate de preg??tirea profesional?? ??n care intr?? salariul pl??tit, transportul, cazarea, diurna, taxa de participare sau, dup?? caz, pensiunea complet?? se ??mparte la num??rul de luni pentru care se oblig?? prin prezentul act s?? lucreze dup?? terminarea cursului ??nmul??it cu nump??rul de luni r??mase p??n?? la expirarea termenului ??i corectate cu indicele de infla??ie anun??at de Banca Na??ional?? de la data efectu??rii pl????ilor.
Prezentul act adi??ional s-a ??ncheiat ??n 2 exemplare.

ANGAJATOR, SALARIAT,


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024