ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incadrare in functie- pentru Dna Ioana Popa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt angajata in functia de inspector resurse umane la o societate. Am terminat facultatea de contabilitate si masterul de management. Lucrez in domeniul resurselor umane de 1 an si 3 luni si as vrea sa stiu daca angajatorul ma poate incadra in functia de specialist resurse umane, iar daca vechimea mea nu corespunde acestei functii spuneti-mi va rog de cati ani de experienta am nevoie? Multumesc.


Adaugata in: Resurse umane
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 12 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mariana Bunta la 12 Nov. 2012
Inspectorul de RU nu se ocupa neaparat de recrutare, nu se ocupa in niciun caz de administrarea bugetului departamentului, anunutui angajare, echipa etc. Mai ales intr-o firma mare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului pah crrn la 12 Nov. 2012
Daca este de acord, da, se poate face act aditional la CIM dar trebuie sa va interesati legat de aspectele pe care le-am punctat, si anume DACA exista un post si CUM se desfasoara procesul de recurtare. S-ar putea sa fie nevoie sa aplicati pentru un astfel de post si sa treceti printr-o noua recrutare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mariana Bunta la 12 Nov. 2012
Pozitiile sunt foarte diferite. Manager RU si specialist nu sunt acelasi lucru, la fel nici Inspector RU cu primele doua. Fiecare are atributii foarte diferite. Un specialist RU nu administreaza neaparat bugete si echipe, inspectorul cu atat mai putin. In plus, chiar daca este mare firma, nu este obligatoriu sa existe un post vacant.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Mariana Bunta
 User Mariana Bunta (Sef Birou Resurse Umane, S.C. L&B Grup S.R.L. Timisoara)
a raspuns userului pah crrn la 12 Nov. 2012
Act aditional de schimbare a functiei oricum se face..

De regula, in firmele mari, acolo unde exista departament de HR, sunt mai multe posturi: inspector HR, specialist HR, specialist recrutare, specialist salarizare... Acolo da, trebuie sa existe un post vacant... La firmele mici, inspectorul HR se ocupa de tot ce inseamna resurse umane in firma respectiva... iar denumirea functiei difera de la o firma la alta: fie manager resurse umane, fie inspector RU, fie specialist RU...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pah Crrn
 User Pah Crrn
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Nov. 2012
In cazul in care este de acord, nu se poate face act aditional de schimbare a functiei? Este chiar necesar sa existe post vacant de specilist HR?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Nov. 2012
Din practica recrutarii, pentru o pozitie de Specialist in general experianta solicitata de angajatori porneste de la 3 ani. Insa depinde de fiecare angajator in parte, legal vorbind nu exista o restrictie in acest sens. Intrebati angajatorul, faceti o cerere pentru avansare sau discutati pur si simplu cu el si vedeti daca este posibila o avansare la nivelul firmei / companiei in care lucrati. El va poate spune care sunt conditiile pe care le solicita pentru specialistul HR. Este important si sa aflati daca exista un astfel de post vacant sau nu. In cazul in care postul nu exista, angajatorul nu prea are cum sa va incadreze pe el. Cel mai bine discutati cu el fata in fata si aflati posibilitatile si conditiile de promovare.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024