ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Infiintare bar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Pentru un bar infiintat este necesar incheiere CIM pentru 4 persoane care vor lucra in cadrul barului? Daca da, trebuie intocmite fisele de post , ROI, ROF,organigrama? Cine se va ocupa de redactarea lor?
Va multumesc!

Adaugata in: Resurse umane
Ana Ivascu
 User  Ana Ivascu
a intrebat la 02 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Din cate cunosc eu nu, nu exista o astfel de limitare in lege. Puteti incerca insa sa intrebati aici - http://clubideideafaceri.manager.ro/ - referitor la infiitarea unei astfel de afaceri.

Intocmirea regulamentului intern (RI) este obligatorie pentru orice angajator, indiferent de numarul de salariati. Documentul se intocmeste in 60 de zile de la data la care angajatorul dobandeste personalitatea juridica.

Art. 246 - Codul muncii republicat.
(1) Intocmirea regulamentului intern la nivelul fiecarui angajator se realizeaza in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului cod.
(2) In cazul angajatorilor infiintati dupa intrarea in vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data dobandirii personalitatii juridice.

ROF si Organigrama sunt documente de organizare interna dar nu sunt impuse de lege. Organigrama este structura interna a ierarhiei posturilor, este utila oricarui angajator.

Daca incadrati salariati cu contract individual de munca, in mod obligatoriu la aceste conrtacte veti atasa o fisa de post, acest document reprezinta anexa la contractul de munca.

De redactarea lor va puteti ocupa chiar dvs, sau puteti fie sa contractati un furnizor de servicii in domeniul resurselor umane, fie sa angajati un inspector resurse umane. Tot acesta se va ocupa, cel mai probabil, si de completare si transmiterea Revisal, registru pe care aveti obligatia sa il infiintati odata ce aveti salariati incadrati cu contract in baza prevederilor Codului muncii republicat. Iar daca mergeti pe varianta contractarii, puteti, daca aceste indeplineste toate conditiile cerute de lege, sa ii atributi tot lui, prin contract, si responsabilitatea completarii si transmiterii Revisal catre ITM.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024