ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inregistrare corecta sporuri revisal!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati intr-o privinta. Care sporuri se inregistreaza in Revisal, cele cu caracter temporar sau permanent. Sporurile care se prevad intr-un contract individual de munca sunt considerate sporuri permanente, trebuie specificata natura acestora? Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: unui angajat ii apare in CIM un salariu brut de 800 lei, din care spor de noapte 25% si spor de weekend 2%. In revisal in contract per salariat apare un salariu de 1061 lei (salariu plus sporuri), insa angajatul nu a lucrat nici o luna toate orele de noapte, fapt pentru care in contabilitate venitul brut plus spor este mai mic. Ideea este urmatoarea: datele din statul de plata si cele din Revisal nu coincid, si vreau sa stiu daca este o greseala, cum se procedeaza in acest sens? In revisal se inregistreaza venitul brut care apare in cim nu?
Va mutlumesc. Astept raspuns.

Adaugata in: Resurse umane
Maria Liber
 User  Maria Liber
a intrebat la 21 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Nov. 2013
Stiu ca am mai avut aceasta discutie. Sporul de noapte se acorda doar nu este element de negociere la fel si cel de WK.Daca s-ar trece in CIM si optiunea ar fi sa se treaca in suma absoluta in REVISAL aceste sporuri nu se pot calcula pentru ca nu este baza de calcul necunoscandu-se nr de ore lucrate in aceste regimuri.
Va rog dati un exemplu de stabilire a unui salariu brut in contractul de munca cu spor de noapte si WK.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Nov. 2013
Art. 3 - HG 500/2011, modificare adusa prin HG 1052/2011
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute ?n contractul individual de muncă;

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Nov. 2013
Sporul de weekend si cel de noapte pot fi trecute in contractul individual de munca, nu apare nicaieri o atare restrictie asa cum o descrieti dvs. Si salariul poate sa difere de la o luna la alta, si totusi il operati in Revisal pe cel din contract, argumentul nu sta in picioare, ca si alta data cand am avut exact aceeasi discutie. In Revisal se trec sporurile asa cum sunt negociate in contractul de munca, Inclusiv sporul de ore suplimentare poate sa apara in Revisal daca este negociat in CIM.

Programul Revisal este o evidenta electronica a CIM existente, nicidecum stat de plata. Variatiile lunare ale venitului salrial apar pe stat, nu in Revisal, cat timp la baza lor nu exista un act aditional sau un act normativ care sa impuna modificarea lor.

In plus, sporul de weekend, daca nu exista in CCM aplicabil sau nu apare in cuprinsul lui, se va trece in CIM, sunt singurele documente in care apare acest spor confor] Codului muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Nov. 2013
In CIM sporurile se acorda sub forma de procent sau suma absoluta, date care se introduc in REVISAL.Pentru un spor de WK sau de noapte daca vreti sa -l cuantificati in suma absoluta pentru a fi trecut in REVISAL nu puteti deoarece aceste sporuri se acorda in functie ne nr. de ore lucrate in intervalul 22.00-6.00 si in zilele de WK. Aceste drepturi difera de la o luna la alta in functie de programul de lucru al salariatului si se vor regasi in statul de plata , nu se trec in REVISAL.
Sporul de WK si de noapte se acorda in baza CCM sau RI dupa caz.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Maria Liber la 22 Nov. 2013
Nu este obligatorie trecerea sporului in contractul de munca, e suficient sa apara in CCM sau RI cum anume se compenseaza munca de noapte. Dar daca apare in CIM se va opera automat si in Revisal asa cum prevede legea.
Dupa cum v-am spus deja, este foarte probabil ca salariul realizat sa fie mai mic intr-o luna. Salariatul poate avea de exemplu concediu fara plata sau medical, ceea ce inseamna ca va primi o suma finala diferita fata de alte luni si chiar de ceea ce apare in Revisal.

Ca sa fie si mai clar: in Revisal se trece ceea ce apare in contract, nu oscilatiile sau diferentele lunare ale venitului realizat. Acestea apar doar pe statul de plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Liber
 User Maria Liber
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
Multumesc frumos! De unde a plecat totul, este de la solicitarea unui salariat a unei adeverinte de venit, pentru o banca, iar doamna de la banca respectiva nu intelegea de ce suma de pe stat nu coincidea cu evidenta Revisal, dansa cerandu-mi un extras contract per revisal unde aparea un venit brut + sporuri mai mare decat in statul de plata. De exemplu un salariat lucreaza intr-o luna sa zicem 56 de ore de noapte, atunci sporul de noapte este corect sa fie trecut in cim si respectiv in Revisal ca spor permanent, ?... o seara frumoasa!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Nov. 2013
In Revisal se opereaza numai sporurile mentionate in contractul individual de munca, aceste lucru il gasiti chiar in HG 500/2011. Daca sporurile nu apar in CIM nu se trec in Revisal. Caracaterul lor permanente este dat de prezenta in CIM.

Pe statul de plata apare salariul realizat, care poate diferi de cel din Revisal. Acesta este un program prin care se tine evidenta electronic a contractelor de munca incheiate la nivelul unitatii, nicidecum stat de plata ca sa apara salariul realizat.

In Registru se trec, deci, salariul de baza (de incadrare, este acelasi lucru), sporurile si indemnizatiile, asa cum au fost negociate prin CIM.


Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024