ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Intoarcere din CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Avem o angajata care zilele astea trebuie sa revina din CCC pana la 2 ani. Stiu ca suntem obligati sa o luam inapoi, dar intrebarea e urmatoarea: trebuie sa ii dau acelasi post pe care l-a ocupat inainte sau ii putem da un alt post in cadrul societatii. Chestia e ca persoana care este in locul ei se descurca mult mai bine si am vrea sa ii lasam ei postul respectiv.
Multumesc.

Adaugata in: Resurse umane
Hr User
 User  Hr User
a intrebat la 14 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului HR User la 19 Sep. 2012
Chiar daca i se mentine salariul, cat timp ea nu accepta, nu o puteti forta. Locul de munca echivalent inseamna un loc similar cu cel detinut anterior, si nu unul diferit dar cu aceslasi salariu, si care ar implica modificarea contractului si a fisei postului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului HR User la 19 Sep. 2012
Nu aveti voie legal sa obligati salariata. Incalcati principiul libertatii la munca prevazut in Constituie si in Codul muncii. Angajata va poate actiona in instanta si va avea castig de cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului HR User la 18 Sep. 2012
Convingerea este argumentul dumneavoastra si nicidecum constrangerea. Oricum postul oferit sa corespunda pregatirii profesionale a salariatei
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Hr User
 User Hr User
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Art. 10 alin. 7 din Legea nr.202/2002: "La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei."
Mentionez ca angajata noastra ar avea acelasi salariu ca si pe postul detinut anterior intrarii in CCC, deci prin schimbarea postului nu i s-ar micsora salariul.
Putem in cazul asta "obligam" angajata sa accepte? Multumesc.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse prevede ca salaraitul(a) revenita din CCC se va intoarce pe acelasi post detinut anterior intrarii in CCC. Nu o puteti trece pe alt post fara acordul ei. Mai mult, contractul de munca al persoanei incadrate pentru a o suplini incerteaza de drept la datas revenirii titularei, asa cum prevede Codul muncii. In contractul acesteia ar trebui sa apara prevazut faptul ca este incadrata pentru a inlocui titulara pe perioada suspendarii si ca ii va inceta contractul de drept odata cu incetarea motivelor care au stat la baza suspendarii.

Nu puteti incadra permanent suplinitorul cat timp salariata revine din concediu si nici nu va recomand sa concediati titulara pentru a incadrat permanent suplinitorul. La o contestare in instanta angajatul va avea castig de cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Sep. 2012
Legal, este sa revina pe postul pe care este titulara.Puteti sa-i oferiti si alt post si in conditiile in care accepta , totul este in regula. Va trebui sa semneze actul aditional de modificare a ocupatiei, salariului dupa caz, fisa postului,

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024