ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intoarcerea din prenatal la locul de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, eu am ales sa stau 1 an in concediu pt cresterea copilului si as vrea sa va intreb dupa ce ma intorc la locul de munca pot lucra doar 6 ore, pt ca stiu ca cei care se intorc inainte sa faca copilul 2 ani au dreptul la o pauza de 2 ore pt alaptere. Aceasta lege este si pentru cei care aleg sa stea doar un an in concediu pentru cresterea copilului sau nu?

Maria Georgiana Nitescu
 User  Maria Georgiana Nitescu
a intrebat la 11 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mai. 2012
Acea pauza pentru alaptare se acorda mamelor ai caror copii nu au depasit varsta de 1 an, asa cum prevede OUG 96/2003. Dovada faptului ca la momentul revenrii la locul de munca inca mai alaptati si aveti nevoie de aceste pauze se face prin certificat medical.

Art. 17 - OUG 96/2003

1.Angajatorii sunt obliga??i s?? acorde salariatelor care al??pteaz??, ??n cursul programului de lucru, dou?? pauze pentru al??ptare de c??te o or?? fiecare, p??n?? la ??mplinirea v??rstei de un an a copilului. ??n aceste pauze se include ??i timpul necesar deplas??rii dus-??ntors de la locul ??n care se g??se??te copilul.
2.La cererea mamei, pauzele pentru al??ptare vor fi ??nlocuite cu reducerea duratei normale a timpului s??u de munc?? cu dou?? ore zilnic.
3.Pauzele ??i reducerea duratei normale a timpului de munc??, acordate pentru al??ptare, se includ ??n timpul de munc?? ??i nu diminueaz?? veniturile salariale ??i sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
4.??n cazul ??n care angajatorul asigur?? ??n cadrul unit????ii ??nc??peri speciale pentru al??ptat, acestea vor ??ndeplini condi??iile de igien?? corespunz??toare normelor sanitare ??n vigoare.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024