ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Model act aditional CCM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi trimiteti si mie un model orientativ pt. a adauga la CCM-ul pe unitate ziua de 30 noiembrie, care s-a stabilit a fi libera de anul acesta. Nu am facut niciodata un act aditional la CCM. Asta ar fi primul. Va multumesc frumos!

Adaugata in: Resurse umane
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 10 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2012
S-a anuntat oficial in Monitorul Oficial ca ziua de 30 noiembrie este declarata zi libera? In ce monitor din ce data este anuntat? Ptr. asta trebuie incheiat proces verbal intre patronat si sindicat (unde exista) si dupa aceea se inregistreaza cererea impreuna cu un model al PV, la ITM-ul local?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Oct. 2012
Ca sa puteti modifica / adauga o clauza in CCM trebuie sa declansati procedura de negociere a contractului. Altfel nu puteti face nicio modificare asupra acestui tip de document.


Pe site-ul Ministerului Muncii - http://www.mmuncii.ro/old/ro/articole0000-00-00contracte-colective-de-munca-2074-articol.html - puteti vedea cam cum arata un act aditional de prelungire. Pentru modificarea unei clauze sau introducerea ei nu exista un model standard, important este sa apara cele doua parti (angajator si sindicat / reprezentant(i) ), precum si ce anume se modica in baza procesului verbal intocmit dupa negociarea prealabila. Actul se inregistreaza la ITM, insotit de cerere dupa modelul de mai jos:

UNITATEA?????????????
SEDIU???????????????
COD FISCAL????????????
TELEFON/FAX???????????
NR????????????????.




CERERE DE INREGISTRARE
A ACTULUI ADITIONAL NR. ............... LA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA NR?????????..



Unitatea ?????????.??????????.????????, cu sediul in???????????????????????????..., cod fiscal ??..????.nr. ORC J???????? telefon/fax ????????, avand obiectul de activitate ?????????????? , ramura?????..??????., natura capitalului social (de stat, mixt, privat) ??????.???.., numar total de salariati beneficiari ai CCM????.??., solicitam inregistrarea ACTULUI ADITIONAL NR......................... LA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA NR??????????.
Mentionam faptul ca acesta se va aplica de la data inregistrarii la I.T.M. Timis sau de la o data ulterioara, respectiv???????. (art.31 din Legea nr.130/1996).
De asemenea, mentionam ca au fost respectate toate clauzele din contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior (grup de unitati, ramura) / contractul colectiv de munca unic la nivel national (art.8 din Legea nr.130/1996 coroborat cu art.238 al.1 din Codul Muncii).
La nivelul unitatii nu exista / exista sindicat reprezentativ?????.??????????...

Anexam prezentei procesul ? verbal de negociere a actului aditional ? semnat de aceleasi parti care semneaza CCM/ procesul verbal de negociere anuala obligatorie in cazul prelungirii contractului colectiv de munca.

Depunem prezenta, impreuna cu anexele, in 3 exemplare originale.


UNITATEA???????????????..
SEMNATURA, STAMPILA?????????




Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024