ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

modificare cod COR


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi dati solutii pentru urmatoarea speta:

- Un angajat a fost incadrat pe postul de agent marketing a fost angajat undeva prin 2009, fara specificatia codului COR. Cand s-a inregistrat in programul de salarizare, altul decat Revisal, a primit cod COR 341404, cod ce are mai multe functii.
Conform Ordinului comun 1832/2011 privind aprobarea COR, de la data de 01.01.2012 codul COR s-a schimbat in 422104, automat de catre programul de salarizare, insa functia de agent marketing nu mai exista.
- angajatul respectiv a dorit incetarea CIM-ului cu data de 01.02.2012.
Pe 01.02.2012 am transmis in Revisal incetarea CIM-ului, asa cum era normal, dar imi apare la functie - agent de trans. turistic intern, conform noului COR.
Cu toate acestea, mentionez ca in decizia de incetare a CIM si in adeverinta de vechime, de asemenea si in decizia de modificare cod COR, apare ca agent marketing .

Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
- Daca este bine cum am procedat?
- Daca era necesara incadrarea respectivului angajat pe o alta functie asemanatoare, de la 01.01.2012 ?
- Daca inregistrarea in Revisal poate fi considerata o eroare, conform noului cod COR atribuit? Daca da, angajatorul poate fi tras la raspundere? Daca se mai poate face ceva in acest sens?

Va multumesc !


Stefan Alin
 User  Stefan Alin
a intrebat la 14 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Alin
 User Stefan Alin
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Feb. 2012
Va multumesc pt raspuns , insa agent marketing in domeniul pensiilor private nu e cazul, iar , asa cum v-am precizat, angajatului la momentul angajarii, nu i s-a atribuit un cod COR CIM-ul are nr. de inregistrare de la ITM, conform normelor in vigoare de la acel moment.
Referitor la ordinul 1832/2011, am intocmit o decizie colectiva, in care pentru fiecare functie existenta in cadrul societatii, am specificat trecerea de la vechiul la noul cod COR.
Fisele de post ar fi trebuit modificate odata cu acesta decizie, de la 01.01.2012 , doar pentru modificarea codului COR, chiar daca am decizia colectiva ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2012
Se putea face modificarea pe o alta functie in domeniu, conform noului COR, pe o pozitie din domeniul Marketing conform codului, si in functie de atributii, domeniul de activitatea, responsabilitati. Agent marketing exista in continuare in COR, insa pentru domeniul pensiilor private - 331107.

Posibil ca angajatorul sa nu fie sanctionat pentru aceasta eroare, insa pe de alta parte HG 500/2011 prevede faptul ca transmiterea Revisal cu erori sau date gresita reprezinta contraventie. Incercati sa luati legatura cu ITM in acest sens. La contractele ce contineau si codurile COR ar fi trebuit intocmita o decizie in baza ordinului 1832/2011 si modificate fisele postuluil, aferente acestor contracte.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024