ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare salariu minim brut pe economie platita?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Imi puteti va rog frumos explica daca am inteles ratiunea urmatorului enunt.

,, Bani in plus si pentru inregistrarea in Revisal, daca serviciul a fost externalizat
Majorarea salariului minim la 850 de lei incepand de la 1 ianuarie trebuie raportata obligatoriu in Registrul de Evidenta a Salariatior de toti angajatorii care au salariati platiti cu minimul pe economie. Nerespectarea acestei obligatii poate fi sanctionata de inspectorii de munca cu amenzi cuprinse intre 5.000 si 8.000 de lei.

Completarea si depunerea Revisal cu noua valoare a salariului minim se poate face fie de un angajat desemnat al firmei, fie de catre un prestator caruia angajatorul i-a externalizat acest serviciu.
In primul caz, raportarea noului salariu minim in Revisal nu presupune niciun cost suplimentar pentru angajator, din moment ce pentru aceasta atributie respectivul salariat este oricum remunerat prin contractul de munca.
In schimb, pentru firmele care au incheiat contracte cu furnizori externi, la care plata se face de fiecare data cand apare o modificare de transmis in Revisal, actualizarea registrului cu noile valori salariale si depunerea lui va insemna si cheltuieli aditionale pentru plata acestui serviciu.
Pretul aproximativ pentru transmiterea Revisal variaza intre 10 si 25 de lei pentru fiecare angajat caruia trebuie sa ii fie modificat salariul. Spre deosebire de cheltuielile cu salariul si contributiile, care vor fi lunare, costul pentru serviciile de Revisal sunt percepute o singura data, la momentul actualizarii registrului."

In momentul in care firma angajatoare solicita ajutorul unui prestator sa ii gestioneze si sa ii transmita datele din Revisal, inseamna ca se va incheia un contract de prestari servicii iar pentru fiecare angajat gestionat se va plati un pret care va varia intre 10 si 25 lei. Intrebarea mea ar fi, programul revisal este unul gratuit si nu trebuie platit. S-a stabilit cumva on taxa de actualizare a registrului incepand cu acest an? a primei modificari? sau? Multumesc frumos!



Adaugata in: Resurse umane
Maria Liber
 User  Maria Liber
a intrebat la 07 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2014
Da, programul se descarca gratuit de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii. Fiind un program obligatoriu nu se impune o plata pentru achizitionarea lui. Nu exista o taxa pentru prima modificare, nu stiu la ce va referiti aici. ITM poate percepe o taxa pentru recuperarea la cerere a bazelor de date pierdute, dar nu si pentru crearea registrului electronic de catre angajator. Este un pas ongliatoriu pentru unitatile care au salaraiti incadrati cu CIM.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Gratiela Petrescu violeta Georgescu G Stancu Viviana Serni George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024