ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Procedura prelungire CIC pana la 7 ani cu angajatorul radiat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Care este procedura de prelungire a concediului de crestere copil cu handicap de la 3 ani pana la 7 ani, in cazul in care, intre timp, firma angajatoare a fost radiata? De unde trebuie salariatei sa i se elibereze si ce acte ii sunt necesare?

Va multumesc anticipat.

Andreea Hr
 User  Andreea Hr
a intrebat la 28 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2016
Potrivit art 31 din OUG 110/2011, pentru copilul cu dizabilitati care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti, beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:
a. In continuarea concediului pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani;
b. Oricand, pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;
c. Oricand incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile sus mentionate, dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu, au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate.
Pe perioada acestui concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, se acorda o indemnizatie lunara de 0,9 ISR (0,9 x 500 lei=450 lei).
Concediul se acorda pe baza de cerere, de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
Angajatorul nu poate refuza prelungirea concediului crestere copil acordat de la 3 la 7 ani, atat timp cat certificatul de handicap pe baza caruia se face incadrarea copilului este valabil la data solicitarii.
Insa, in situatia dumneavoastra acest lucru nu mai este posibil deoarece societatea nu mai exista si salariata a fost cu siguranta concediata.
Art. 60 alin. 1 lit. e din Codul muncii instituie interdictia concedierii pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.
Alin. 2 al aceluiasi articol stabileste ca aceasta interdictie nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Asadar, potrivit Codului muncii, singurele situatii in care salariata aflata in concediu crestere copil poate fi concediata, sunt reorganizarea judiciara, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024