ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reducere timp lucru


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi comunicati daca am dreptul la timp redus de munca la revenirea din CIC .
Mentionez ca am optat pentru a sta in CIC doar 1 an, am revenit inainte ca aceasta perioada sa se implineasca si m-ar interesa daca pana la implinirea varstei de 2 ani pot lucra doar 6 ore, fara afectarea drepturilor salariale.
CCM al unitatii prevede :

ART. .. â?? Salariatii care renunta la concediul legal pentru cresterea copilului, in conditiile legii, beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.

Data nasterii copilului este iulie 2011.
Multumesc

Adaugata in: Resurse umane
Moni Eliza
 User  Moni Eliza
a intrebat la 04 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Aceasta reducere a timpului de lucru se refera la salariatii care fie renunta la concediul pentru crestere copil. Dumneavoastra ati optat pentru concediu crestere copil, dar ati ales sa reveniti mai devreme, ceea ce nu exhivalieaza cu renuntarea la CCC, ci cu incetarea lui mai devreme, la solicitarea dvs. Daca ati fi revenit la locul de munca imediat dupa concediul de lauzie dar fara a opta pentru CCC atunci se punea problema renuntarii la concediul legal pentru crestere copil. In cazul de fata, daca inca mai alaptati, programul dvs poate fi redus cu 2 ore pe zi pana la implinirea varstei de 1 an de catre copil, pe baza unui certificat medical care sa ateste starea dvs fiziologica. Aceasta reducere nu va afecta drepturile salariale si va cuprinde inclusiv timpul de deplasare pana si de la domiciliu sau locatia unde ar trebui sa va alaptati copilul. Prevederile acestea sunt cuprinse in OUG 96/2003.

Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu George Andreescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024