ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Resurse Umane


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca pentru un cim cu norma intrega si perioada nedeterm. avem 90 zile proba, 20 zile preaviz la demisie si concediere atunci pentru un cim de 4 h - perioada de 2 luni - care sunt corect: perioada de proba, zile de preaviz?

Lica Balan
 User  Lica Balan
a intrebat la 28 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Si pentru contractele de munca incheiate cu timp partial drepturile de preaviz in cazyul demisiei sau concedierii sunt la fel ca la un CIM incheiat cu norma intreaga. Perioada de proba poate fi negociata dar sa nu depaseasca nr. de zile stabilit prin CM functie natura contractului pe perioada nedeterminata sau determinata
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Preavizul in cazul demisiei este de maxim 20 de zile lucratoare, iar in cazul concedierii de minim 20 de zile lucratoare, fara insa a depasi durata CIM. Pentru un CIM de 2 luni perioada de proba este de 5 zile lucratoare. Preavizul se negociza la semnarea contractului in asa fel incat el sa fie trecut in zile lucratoare si sa se incadreze in maximul de 20 prevazut in lege. In cazul contractului pe perioada determinata aveti avantajul incetarii de drept dupa cele 2 luni. In cazul in care concediere are loc in timpul perioadei de proba sau la finalul ei, ea pote fi dispusa printr-o simpla notificare scrisa, fara a fi necesara respectarea preavizului.

Durata perioadei de proba pentru CIM pe perioada determinata o gasiti mentionata in cuprinsul art. 85 din Codul muncii republicat, aceasta fiind diferita in functie de durata contractului determinat.

Art. 85
Salariatul incadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:
a 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;
b 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa intre 3 si 6 luni;
c 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;
d 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

Alte intrebari despre Resurse umane