ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire dupa ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Daca o salariata revine la locul de munca dupa 2 ani de concediu crestere copil in mai 2012 mai trebuie sa depuna cerere pentru revenire?
2. Pentru ce perioada de timp este obligat angajatorul sa o reangajeze ?
3. Pentru somaj se ia in consideratie perioada de minim 12 luni pana la intrarea in crestere copil?
Va multumesc

Adaugata in: Resurse umane
Rodica Mihalache
 User  Rodica Mihalache
a intrebat la 07 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
Daca salariata revine in mai 2012, dupa un concediu de 2 ani, atunci intuiesc ca nasterea avut loc in mai 2010, caz in care nu se aplica prevederea din OUG 111/2010 referitoare la concedierea salariatei timp de 6 luni. Prevederile OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare se aplica numai in cazul salariatelor care au nascut dupa 1.01.2011, nu si celor care au nascut anterior acestei date.

Incepand cu anul 2012 concediul pentru crestere copil se considera si vechime in specialitate, nu doar in munca si in serviciu.

OUG 111/2010 modificata prin OUG 124/2011:

Art. 1
Prevederile art. 2???29 reglementeaz?? drepturile care se acord?? persoanelor ai c??ror copii se nasc ??ncep??nd cu data de 1 ianuarie 2011, precum ??i celor aflate ??n situa??iile prev??zute la art. 8 alin. 2, ??ncep??nd cu aceast?? dat??. - art. 8 alin. 2 se refera la persoanele care au adoptat un copil sau care au primit in ingrijire un copil sau mai multi.

Art. 22
2 Perioada concediului pentru cre??terea copilului prev??zut la art. 2 alin. 1, art. 6 ??i 10 constituie vechime ??n munc?? ??i ??n serviciu, precum ??i ??n specialitate ??i se are ??n vedere la stabilirea drepturilor ce se acord?? ??n raport cu acestea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
1. DA, salariata trebuie sa faca cerere din care sa rezulte intentia de reluare a muncii in baza CIM.Dumneavoastra , pe baza cererii faceti decizie de suspendare CIM pentru CCC
Dupa OUG 111 DIN 20102 Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
3 Interdictia prevazuta la alin. 2 se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

ART. 22
1 Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. 1, respectiv la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 9 alin. 5 si 6 si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
2 Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. 1, art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.


Alte intrebari despre Resurse umane

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Radu Anton Viviana Serni violeta Georgescu G Stancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024