ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat la o institutie bugetara cu contract de munca cu timp partial 4 ore pe zi. La 1 iunie am implinit 6 luni de activitate si ar trebui sa ma treaca la urmatoarea treapta celei de debutant. La resurse umane mi se tot spune ca nu pot trece deoarece sunt cu jumatate de norma si eu nu beneficiez de aceasta pentru ca legislatia prevede acest drept numai pentru cei incadrati cu norma intreaga.
Intreabarea mea este: care e raspunsul corect potrivit legii in vigoare?
Eu am citit in Codul muncii ca salariatul incadrat cu contract cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga! In acest caz, cum imi calculeaza si salariul? Dati-mi un exemplu! Multumesc.

Maria Cojocariu
 User  Maria Cojocariu
a intrebat la 29 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
Salariatul incadrat cu timp partial se bucura de aceleasi drepturi ca si cel cu norma intreaga in sensul acordarii drepturilor salariale si referitoare la concedii, perioade de proba si preaviz, concediere, etc. Salariul este proportional cu timpul lucrat, cu norma de lucru, in nici un caz pentru un program de lucru de 4 ore nu veti primi acelasi salariu ca in cazul unui salariat incadrat cu norma intreaga, ar fi incorect fata de acesta si in raport cu timpul in care presteaza activitate conform contractului sau de munca. Salariul se calculeaza in raport cu timpul efectiv lucrat si tinand cont de salariul minim brut pe tara stabilit la 700 lei brut pentru pentru un program complet de lucru de 169,333 ore, in medie pe luna, 4,13 lei/ora. Astfel ca salariul se va calcula proportional cu numarul de ore lunare, stabilite conform contractului de munca prin norma de lucru.

Speta dvs se refera la promovarea in cadrul institutiei, caz in care este posibil sa aveti nevoie de o anumita vechime in insititutie calculata in raport cu norma intreaga de lucru.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024