ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspedare activitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


as dori sa stiu daca angajatorul poate suspenda activitatea temporar astfel:se lucreaza 12/24, se intra pe tura de zi la ora 7 si se iese la ora 19 pe tura de noapte se intra la ora19 si se iese la ora7 a doa zi, pe timpul noptii de la ora 23 la ora 5 nu este activitate cele 6 ore personalul ramane la post si este platit cu 75% fara alte sporuri si fara ca aceste ore sa fie evidentiate in norma de lucru lunara adica ai norma de 168 ore plus sa zicem 60 ore suspendate care sunt separat.intrebarea este daca acele ore 60 la care ma refer daca apar ca suspedate ele nu sunt trecute nici in cartea de munca sau cum ii spuneti voi acuma ??sau sunt trecute?? cum apar ele in REVISAL,are dreptul legal angajatorul sa procedeze asa??

Adaugata in: Resurse umane
Adi Martin
 User  Adi Martin
a intrebat la 16 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Probabil cele 60 de ore platitie separate cu 75% sunt orele suplimentare pe care angajatorul le plateste conform legii, cu un spor de minim 75% din salariul de baza.

Pentru orele lucrate noaptea angajatorul va poate recompensa fie cu reducerea cu o ora a programului de lucra din ziua respectiva, fie cu un spor de 25% daca orele lucrate noaptea reprezinta un minim de 30% din programul normal de lucru.

Suspendarea programului sau a unui interval de lucru trebuie sa aiba la baza un document justificativ: fie o cerere a salariatului, fie o decizie de suspendare, fie prin orice alt document, la initiativa oricareia dintre partile contractante - angajat sau angajator.

Cartea de munca a fost inlocuita cu adeverinta de vechime, eliberata de catre angajator la cererea scrisa a salariatului, dupa incetarea raportului de munca de regula.

In Revisal se trec numai acele sume - salariu, sporuri, adaosuri la salariu - care apare in cuprinsul contractului de munca. El nu este un stat de plata, ci doar o evidenta a contractelor de munca incheiate cu angajatorii din Romania. Orele suplimentare la care va referiti trebuie sa apara pe statul de plata. Se opereaza in Revisal numai daca sunt suspendate in baza criterilor mai sus mentionate.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024