ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

a dat faliment firma si vreau sa stiu daca intru in somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt in prenatal si firma la care am fost angajata a dat faliment sau a inchis-o (nu stiu sigur) si as vrea sa stiu daca dupa ce termin prenatalul intru in somaj?

Adaugata in: Somaj Prenatal
Cecilia Grigorescu
 User  Cecilia Grigorescu
a intrebat la 25 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2014
Daca firma ar fi intrat in faliment ar fi trebuit sa primiti o notificare de concediere, iar daca s-a dizolvat trebuia sa primiti o decizie de incetarea de drept, ca urmare a procedurii de dizolvare. Fara un astfel de document, nu aveti dovada incetarii contractului de munca. Iar in cazul unei concedieri ar trebui sa vi se acorde un preaviz de miim 20 de zile lucratoare, pe care sa il efectuati dupa ce reveniti din conceidul de maternitate sau din CIC, depinde cum optati.

In cazul dizolvarii angajatorului, conform normelor de aplicare a legii somajului, acesta nu se numara printre motivele ce pot sta la baza acordarii somajului, insa va puteti adresa direct AJOFM pentru o lamurire.

Fiind insa in concediu de maternitate, acesta se va plati dupa incetare de catre Casa de sanatate, iar odata ce nasteti, in timpul concediului de lauzie, nu veti putea intra in somaj pentru ca nu indepliniti conditia privind aptitudinea de munca.

Perioada concediului prenatal se ia in considerare pentru acordarea concediului crestere copil, atat la stabilirea celor 12 luni anterioare datei nasterii, cat si la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil acordata ulterior. Din acest punct de vedere nu ar trebui sa va faceti probleme. Recomandarea mea ar fi sa mergeti mai departe cu concediu de maternitate si CIC si dupa aceea sa incercati o intrare in somaj, daca nu reusiti sa va gasiti de lucru pana atunci.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024