ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordare somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Poate beneficia de somaj o persoana care are contract pe perioada determinata din data de 1 aprilie 2012 pana la 1 iunie 2012, in conditiile in care a lucrat la o alta unitate in perioada anterioara, avand lucrate 12 luni din ultimele 24 anterioare incetarii de drept a contractului la expirarea termenului ? Va multumesc

Adaugata in: Somaj
Elvira Balta
 User  Elvira Balta
a intrebat la 02 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Mai. 2012
Atentie insa, acele venituri ce pot fi realizate simultan cu acordarea indemnizatiei trebuie sa faca parte din categoria celor autorizate potrivit legii, nu sunt incluse aici si venituri salariale.

Art. 34 alin. 1 din Legea 76/2002 prevede faptul ca somerii prevazuti la art. 17 alin. 1 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
b. nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare

Art. 15 - Norma de aplicare a legii
1. Somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile art. 34 alin. 1, respectiv alin. 3 din lege, daca dovedesc ca acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depasesc valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare in luna pentru care se face dovada.

2 Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
Da, incetarea contractului individual de munca in baza articolului 56 litera i, respectiv la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul, da drept salariatului la depunerea dosarului pentru a obtine indemnizatia de somaj. Angajatorul trebuie sa va elibereze adeverinta de vechime in munca si adeverinta model anexa 26 la HG 174 din 2002.Conditia ar fi sa nu realizati venituri din alte activitati mai mari de 500 lei cat este valoare indicatorului social de referinta pentru anul 2012.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
Da, poate. Incetarea de drept a contractului pe perioada determinata da dreptul persoanei sa beneficieze de somaj. Nu are importanta la ce unitati sau la cate ati realizat acest stagiu, important este sa aveti numarul de luni in care sa fi cotizat la sistemul de asigurari de somaj, 12 in ultimele 24 anterioare solicitarii dreptului la somaj.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024