ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am o vechime din 1993 pana pe 20 noiembrie 2012. La data de 10 decembrie 2012 am depus dosar de somaj pana pe 1.04.2013 cand m-am angajat. Mai pot beneficia de somaj incepand cu ianuarie 2014?

Maria Damaschin
 User  Maria Damaschin
a intrebat la 21 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Maria Damaschin la 22 Oct. 2013
Perioada august - noiembrie 2012 a fost deja valorificata pentru indemnizatia de somaj anterioara, pe care ati primit-o pana la angajare. Ca atare aceasta perioada nu mai poate fi folosita. Practic somajul anterior s-a stabilit pe baza stagiului realizat in cele 24 de luni anterioare datei de 10 dec. 2012 cand ati depuns dosarul.

Ceea ce inseamna ca in decembrie, daca va inceta atunci contractul dvs de munca, veti avea doar 9 luni de stagiu si nu puteti primi indemnizatie de somaj atunci. Aveti nevoie de inca 3 luni ca sa puteti primi acest ajutor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Damaschin
 User Maria Damaschin
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
contractul de munca este pe perioada nedeterminata.cele 12 luni nu se pot lua in calcul din aprilie 2013-decembrie 2014- ( 9 luni) ,iar alte trei luni sa fie in perioada august -noiembrie 2012)????? adica tot in limita celor 24 luni inainte de depunerea dosarului de somaj?
mentionez ca nu am beneficiat de cei 30% nu am stiut si nu am depus dosar
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
Depinde cum v-ati angajat. Daca aceasta angajare a fost facuta pentru o perioada ce nu depaseste 12 luni, atunci somajul s-a suspendat si il puteti relua dupa expirarea contractului de munca, din 2014, efectuand perioada rde somaj ramasa din totalul stabilit initial. Data fiind vechimea dvs in munca presupun ca perioada de somaj a fost stabilita la un an.

Reluarea indemnizatiei supendate, dupa incetarea contractului, se face prin depunerea unei cereri in termen de 30 de zile de la data de incetare.

ART. 45 - Legea 76/2002.
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
.......................
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c) si e)?i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

Daca incadrarea s-a facut pe perioada nedeterminata, atunci somajul a incetat conform legii iar dvs ati beneficiat in acest timp de 30% din valoarea indemnizatiei de somaj, nu puteti beneficia de o alta in ianuarie 2014 pentru ca nu veti avea indeplinitia conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024