ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Anexa 26


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Care este modalitatea prin care pot obtine adeverinta de venit cu contributia la somaj de la o firma cu care am incetat activitatea la 10.04.2012? Am solicitat-o si telefonic si in scris, dar nu o trimit si am nevoie sa o anexez urgent la dosarul de somaj.
Multumesc foarte mult.

Adaugata in: Somaj
Lacramioara Macarie
 User  Lacramioara Macarie
a intrebat la 06 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Apatean Claudia
 User Apatean Claudia
a raspuns la intrebare la 08 Feb. 2013
depinde cu ce articol vi s-a facut incetarea. Daca ati facut cerere de incetare si vi s-a desfacut CIM cu art 55 lit b sau prin demisie, nu aveti dreptul la somaj. Poate de aceea nu au vrut sa va elibereze anexa 26. Daca nu ati facut nici o cerere sesizati ITM-ul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lacramioara Macarie
 User Lacramioara Macarie
a raspuns userului Cristi Angelescu la 07 Feb. 2013
Multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristi Angelescu
 User Cristi Angelescu
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2013
Buna ziua. Nu sunt expert si nici consultant al site-ului, dar si eu sunt in proces de colectare, ca sa zic asa, a actelor necesare pt dosarul de somaj. La mine cazul e mai greu, pt ca firma de la care trebuie sa iau actele nu mai exista si lichidatorul judiciar o tot tergiverseaza. Insa in cazul Dvs, daca firma inca exista, ea este OBLIGATA, conform Codului Muncii, sa va elibereze actele solicitate. O a va citez dintr-un raspuns primit de mine de la ITM, vis-a-vis de eliberarea adeverintei de somaj:
"In ceea ce priveste adeverinta la care faceti referire ( adica cea de somaj ) in petitia Dvs, va precizam ca potrivit art 18 alin 7 din HG 174 / 2002 pt aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii 76/2002 modificata si completata prin Hotararea nr 449/2009, NEELIBERAREA de catre angajator a adeverintei privind stagiul de cotizare la bugetul asigurarilor pt somaj CONSTITUIE CONTRAVENTIE, care se constata si se sanctioneaza de catre organele de control masuri active ale Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca"
Prin urmare, cred eu, puteti sesiza atat ITM, pt nerespectarea Codului Muncii, cat si ANOFM, pt nerespectarea celor de mai sus.
Si, sfatul meu, trimiteti si un email angajatorului in care ii spuneti exact ce anume incalca si ca veti face sesizari. Cu cat trimiteti un mesaj bine informat ( cu articolele de lege ), cu atat vor reactiona mai repede. Din pacate, la noi se merge pe ideea ca romanul nu-si cunoaste drepturile si ca, daca il ignori cu cerintele lui, el va abandona pe principiul "n-am ce face. ma bat cu morile de vant". Dar nu-i asa !
Multa bafta.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni George Andreescu G Stancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024