ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

beneficiez de indemnizatie somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara! am urmatoarea situatie:am fost angajata la o firma din septembrie 2009 pana in februarie 2012 dar in acest timp am fost in concediu crestere copil din 29 ianuarie 2010 pana in 17 decembrie 2011.in 18 decembrie2011 am revenit la munca.din 20 decembrie 2011 am solicitat concediu fara plata din motive personale pana in 19i anuarie 2012.din 20 ianuarie 2012 am mai lucrat pana in 16 februarie 2012 iar din 17 februarie mi s-a incheiat contractul de munca cu art.65,alin1.intrebarea mea este:beneficiez de indemnizatie somaj?multumesc!

Adaugata in: Somaj
Florentina Darie
 User  Florentina Darie
a intrebat la 23 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2012
Conditia pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, in situatia de fata, este aceea de a ideplini cerintele stagiului minim de cotizare, de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii acestui drept, perioada pentru care nu se iau in calcul suspendariile contractuale, cu exceptia celor pe motive medicale. Stagiul de cotizare poate fi calculat si pe baza unor perioade care prin lege sunt asimilate acestui stagiu. Astfel, se va lua in calcul perioada de cotizare anterioara intrarii in concediu crestere copil si cea ulterioara lui, iar cumulat aceastea trebuie sa rezulte in 12 luni stagiu minim. Calculand in baza perioadelor mentionate de dumneavoastra, stagiul de cotizare nu este de 12 luni ci de mai putin, caz in care nu puteti beneficia de somaj. Daca anterior angajarii la acesta firma, in 2009, ati desfasurat activitate si in alta parte, este posibil ca acea perioada sa va poata creste stagiul de cotizare, insa din nou, este esential ca acesta sa fie de minim 12 luni.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024