ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj. Sunt in concediu crestere copil si primesc indemnizatie. Am contractul de munca suspendat din 17 ianuarie 2011. Situatia este un pic mai complicata deoarece am lucrat intr-un ONG, iar pana in luna a 9-a 2010 cred ca am platite de catre ONG contributiile la somaj sau cum se numesc, imi cer scuze. Am spus "cred" deoarece pana in luna a 9-a 2010 am avut banii asigurati dintr-un proiect care ii obliga sa-mi dovedeasca plata impozitelor.
La momentul actual stiu ca nu mai au fonduri si au si datorii. Deci nu cred ca ma voi putea reintoarce. Cum trebuie sa procedez sa pot primi ajutor de somaj? Ce ar trebui eu sa fac?

Adaugata in: Somaj
Cornelia Luca
 User  Cornelia Luca
a intrebat la 05 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Oct. 2012
Numai daca angajatorul intra in reorganizare judiciara sau faliment va poate concedia pe perioada concediului sau dupa revenire. Altfel, pe o perioada de 6 luni de la revenire el nu are dreptul legal sa dispuna concedierea in cazul dvs., asa cum prevede OUG 111/2010 privind concediul crestere copil si indemnizatia lunara.

Daca apar cele doua situatii mentionate, atunci angajatorul poate dispune concedierea si imediat dupa revenirea din CIC, caz in care se va proceda conform celor precizare de dna Ganea. Insa chiar daca ei intampina probleme financiare, numai dupa cele 6 luni au voie sa dispuna incetarea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Oct. 2012
Ar trebui ca la reluarea activitatii sa va dea preaviz de cel putin 20 zile lucratoare si sa va inceteze CIM pentru desfiintarea postului art 65 al. 1 din codul muncii republicat. Perioada de crestere copil este perioada asimilata pentru somaj. Da, veti putea beneficia in astfel de conditii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024