ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul la somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca am dreptul la somaj, am fost angajata cu contract in perioada iulie 2011-ianuarie 2012 cand firma respectiva a intrat in insolventa apoi dupa o pauza m-am angajat din nou din septembrie 2012 pana in mai 2013.

Adaugata in: Somaj
Diana Popescu
 User  Diana Popescu
a intrebat la 10 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2013
In primul rand depinde si pe ce motiv a incetat raportul de munca, ultimul. Daca v-ati dat demisia sau ati incetat cu acordul partilor, sau disciplinar, atunci categoric nu aveti dreptul la somaj. Dar daca a fost vorba de concediere pe un motiv neimputabil dvs atunci puteti primi indemnizatie de somaj cu conditia ca in ultimele 24 de luni anterioare depunerii cererii sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni. Stagiul poate fi realizat la angajatori diferiti, nu este oibligatoriu sa lucrati 12 luni la acelasi angajator si nici nu trebuie sa fie consecutive toate. Dar trebuie sa se regaseasca in ultimele 24 de luni. Daca ati lucrat cu norma partiala atunci stagiul se va calcula prin raportare la norma intreaga.

Perioada dvs de referinta este mai 2011 - mai 2013, interval de timp in care aveti peste 12 luni lucrate, din datele redate. Daca aceste luni sunt cu norma intreaga, sau macar 12 din ele, atunci aveti cu siguranta stagiul complet de cotizare. Daca nu, va trebui calculat in raport cu norma ca sa vedeti daca indepliniti conditia lui.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024