ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

intrarea in somaj dupa incetarea concediului de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 12 mai copilul meu face 2ani si pentru ca firma la care am lucrat nu isi mai desfasoara activitate am inteles de la agentia de ocupare a fortei de munca ca am posibilitatea de a intra in somaj , si asi vrea sa stiu exact care sunt actele necesare pentru dosarul de somaj . Stiu doar ca trebuiesc o multitudine de decizii de intrare in concediu , de iesire ,de revenire.... dar dumneavoastra stitimai bine lista completa. Va multumesc!

Adaugata in: Somaj
Claudia Butnaru
 User  Claudia Butnaru
a intrebat la 09 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2013
Da, asa este. Dupa ce reveniti din CIC ati putea intra in somaj, dupa in incetare prealabila din initiativa angajatorului pe motive neimputabile dvs.

Documentele necesare le regaisti pe site-ul Agentiei se Somaj sau va pot da chiar ei o lista. Vedeti si aici lista lor completa:
http://www.ajofm-bv.ro/index.php?c=luare
http://www.bucuresti.anofm.ro/acte_ind.htm

Angajatorui va va elibera o decizie de incetare a CIM, cat si o adeverinta de vechime in care apare precizat si concediul crestere copil. Tot el va completa adeverinta privind stagiul de cotizare la somaj, care se regaseste in anexa 26 a HG 174/2002 privind norma de aplicare a legii 76/2002.

Ca sa puteti beneficia de indemnizatie din ziua incetarii trebuie sa depuneti dosarul in 10 zile de la data incetarii. Daca nu va incadrati in acest termen, aveti la dispozitie 12 luni de la incetare pentru solicitarea indemnizatiei de somaj, caz in care ea se va calcula de la data inregistrarii dosarului.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024