ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Mai pot beneficia de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Daca sunt absolvent de studii superioare si am somaj, pot lucra cu contract de colaborare la o firma de asigurari unde am un venit de 600 ron net pe luna fara sa-mi fie sistat somajul?

Adaugata in: Somaj
Liliana Cristina
 User  Liliana Cristina
a intrebat la 27 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2012
Numai in anumite conditii puteti cumula pensia cu somajul. Fie va incadrati cu contract de munca pe o perioada de maxim 12 luni, fie realizati venituri din activiati profesioanle autorizare, conform legii, si care sa fie mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, stabilit la 500 de lei, pentru a putea beneficia in continuare de somaj. Daca incheiati un contract de munca pe perioada nedeterminata cu program normal veti primi 30% din valoarea indemnizatiei pana la finalizarea perioadei de somaj.

ART. 17 - Legea 76/2002 actualizata
(1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:
f) au incheiat contract de asigurare pentru somaj si nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.

ART. 15 - Norma de aplicare legii 76/2002 (HG 174/2002)
(1) somerii prevazuti la art. 17 din lege, care realizeaza venituri din activitati autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizatie de somaj în conditiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, daca dovedesc ca acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depasesc valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca în vigoare în luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se întelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024