ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Poate angajatorul sa ma dea in somaj dupa co crestere copil?!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Momentan sunt in co crestere copil pana in decebrie. La momentul in care m-am retras din activitate (risc sarcina co medical) eram doua pers pe postul de contabil. Intre timp o pers a fost concediata iar pers care ma inlocuia a demisionat. Angajatorul si-a adus rapid o ruda pe acel post transmitandu-mi sa imi caut alt job pe motive economice. Din surse sigure stiu ca firma nu se afla nici in faliment nici reorganizare. Are dreptul angajatorul sa ma dea in somaj?! Daca e sa pastreze o persoana pe post nu as fi indreptatita sa imi pastrez postul iar cea care inlocuieste sa primeasca somaj?! Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Somaj
Hainute Bebei
 User  Hainute Bebei
a intrebat la 23 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Hainute Bebei
 User Hainute Bebei
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Nov. 2014
Va multumesc pt raspuns. Revin cu o reformulare: angajatorul mi-a spus f clar ca nu ma mai primeste inapoi ca "din bunavointa lui" maxim imi face dosar pt somaj sau ma reia pt o luna in care eu sa imi caut de munca urgent. Cum as putea sa procedez in acest caz? Discutia a fost una taioasa mai bine zis un monolog in care imi repeta ca asta e daca am ales sa fac "plozi" si am dat cu picioru la cariera. Eu ar trebui sa ma reintorc in 21 decembrie, am incercat sa imi gasesc un alt job dar am fost respinsa pe criteriul ca dupa 2 ani am ramas in urma cu tot ce tine legat de economie sau isi rezerva dreptul de a nu angaja mamici de copii mici existand posibilitatea mai mare de a se imbolnavi copilu si as lipsi desii am asigurat ca am cine ingriji copilul(bunica). Pot si am sansa de castig sa imi dau angajatorul in judecata?? Sau e legal sa cer o intelegere amiabila si sa cer o compensatie fiind o perioada mai dificila pt a mi gasi un alt job?! Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Angajatorul nu va poate concedia in timpul concediului medical sau al celui pentru crestere copil atat timp cat nu se afla in procedura de faliment, reorganizare judiciara sau nu se dizolva in conditiile legii. El poate angaja alta persoana cu scopul de a va inlocui in timpul acestor concedii, dar nu va poate inlocui permanent fara ca dvs sa fi solicitat incetarea raportului de munca sau sa apara una din situatiile amintite.

Conform Codului muncii republicat, contractul de munca al persoanei care a fost incadrata cu scopul de a va inlocui pe perioda medicalului si a concediului crestere copil ar trebui sa inceteze la data la care va reluati activitatea. Deci nu puteti fi trimisa dvs in somaj in avantajul ei.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024