ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pot beneficia de somaj dupa concediu crestere copil ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ,in data de 9 feb 2013 (eu eram insarcinata in luna a 9 )sa desfacut contractul de munca decizie desfacere carte de munca cu alin 65. (firma intra in insolventa ) eu lucrand la acea firma de 7 ani fara intrerupere ...am facut actele de somaj (eu nu fiind apt de munca ),dosarul la somaj nu sa finalizat pentru ca eu in data de 26 februarie 2013 am nscut .intrebare ..eu acuma dupa doi ani de ccc pot beneficia de somaj ? cei de la cluj au spus nu (nu ai 12 luni in 24 de luni confor legii ) .ordonanta 111/2010 imi spune ca se considera stagiu art 22.sau de ce nu se ia in calcul cele 12 luni anterioare nasteri ca si stagiu de cotizare ?va multumesc anticipat

Adaugata in: Somaj Somaj dupa ccc
Dobos Rodica
 User  Dobos Rodica
a intrebat la 13 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dobos Rodica
 User Dobos Rodica
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Ian. 2015
multumesc frumos pentru raspuns ...chiar daca nu imi este favorabil am inteles situatia
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului dobos rodica la 16 Ian. 2015
La stabilirea dreptului la somaj, atat timp cat veniti din campul muncii anterior intrarii in CIC, daca ar fi fost vorba de o suspendare a contractului si o incetare in timpul sau dupa revenirea din CIC ar fi fost posibila acordarea somajului fara probleme. O solutie ar fi fost depunerea dosarului pentru somaj imediat dupa perioada de lauzie, si apoi intrarea in CIC care ar fi dus la suspendare somajului si reluarea lui dupa revenirea din crestere copil.

Concediul medical nu se ia nici el in considerare pentru somaj, cel de maternitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2015
Este corect ce spun cei de la somaj. CIC este perioada asimilata stagilui de cotizare si nu stagiu efectiv. Nu se plateste contributie pentru acest tip de venit. Ceea ce ar insemna ca trebuie sa aveti stagiul minim de cotizare cu plata contributiei la care sa se adauge perioada de CIC ca perioada asimilata. El se ia in calcul pentru stabilirea procentului diferential prevazut de art. 39 din legea 76/2002 si care ar duce la o valoare un pic mai mare a indemnizatiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dobos Rodica
 User Dobos Rodica
a raspuns userului adriana iancu la 14 Ian. 2015
am inteles ...eu trebuia sa intrerup ccc dupa 12 luni chiar daca am optat pentru 24 de luni de ccc ca sa pot beneficia de somaj ? copilul meu implineste in 26 februarie 2015 2 ani .multumesc .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2015
Ati fi putut beneficia de indemnizatia de somaj deoarece perioada concediului pentru crestere copil reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj dar, mai este o conditie: indemnizatia se acorda daca cererea se depune nu mai tarziu de 12 luni de la incetarea CIM. Cum contractul dumneavoastra a incetat in 09.02.2013 cred ca acesta este motivul pentru care nu beneficiati de indemnizatie de somaj.
OUG 111.2010:
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 38 din Legea 76/2002
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) ?ncetării raporturilor de muncă;
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este ?nregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă ?n termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este ?nregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai t?rziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă ?ncep?nd cu data ?nregistrării cererii.


Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024