ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot sa beneficiez de somaj in acest caz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu de crestere copil din 22.06.2012 pana in 22.06.2014.Am intrat in concediu de crestere copil din concediu de risc maternal.Tatal nu doreste sa faca si el 1 luna de CCC. Cand ar trebui sa depun actele Firma la care eu lucram si-a desfintat punctul de lucru din orasul meu.

Nicoleta Marginean
 User  Nicoleta Marginean
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
Nu aveati cum sa intrati din risc maternal direct in CIC, decat daca acest concediu il efecutati imediati dupa cel de lauzie obligatoriu, in conditiile legii, si apoi solicitati CIC. Apoi, concediul crestere copil nu se acorda pe o perioda de 2 ani, ci pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, nu ar fi rau sa confirmati datele cu angajatorul dvs. Concediul inceteaza de drept in ziua imediat urmatoare celei in care copilul va implini 2 ani.

Referitor la desfiintarea punctului de lucru, acest lucru nu duce neaparat la concedierea dvs., iar angajatorul oricum nu poate dispune o astfel de incetare a raportului de munca in timpul concediului cu exceptia situatilor de faliment, reorganizare judiciara sau daca se dizolva angajatorul in totalitate, in conditiile legii. Daca la baza inchiderii punctului de lucru sta un faliment sau reorganizarea judiciara, de exemplu, atunci angajatourl a respectat legea. Altfel, o astfel de concediere este ilegala.

Totodata, dvs trebuia sa primiti o notificare de preaviz si apoi o decizie de incetare, dupa ce ati fi efectuat preavizul imediat dupa terminarea CIC, ca sa putem vorbi de o incetarea a contractului de munca. Fara aceasta masura nu aveti cum sa intrati in somaj, este necesar sa aveti dovada incetarii raportului de munca din motive neimputabile referitoare la somaj. Iar documentele pentru somaj se depun in 10 zile de la data incetarii raportului de munca si dupa ce terminati CIC, sau in termen de 12 luni de la acea data, termen dupa care dreptul se prescrie.

ART. 38 - legea somajului nr. 76/2002
(1) Indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data:
a) incetarii raporturilor de munca;
.......................
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

Cat despre intrarea tatalul in CIC, atat timp cat indeplineste conditiile de acordare, avand venituri realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, refuzul de a efectua minim o luna din durata CIC solicitata de dvs va duce la pierderea indemnizatiei aferente unei luni. Dreptul nu este unul transferabil de la un parinte la altul asa cum prevde OUG 111/2010 la art. 11.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024