ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se pot incasa in acelasi timp salarii compensatorii si indemnizatie de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma concedierii de la Hidroelectrica urma sa primesc salariile compensatorii intr-o singura transa, dar societatea a ales sa plateasca lunar numai celor care semneaza conventii, altfel trebuie sa ii actionez in instanta. Daca primesc salariile compensatorii lunar se suspenda acordarea indemnizatiei de somaj? Mentionez ca am constatat interpretari diferite ale legii, in sensul ca cei concediati din judetul Buzau au primit in acelasi timp si salariile compensatorii si indemnizatia de somaj, dar cei concediati din judetele Prahova si Arges nu ( toti concediati de la aceeasi firma).

Andrei Dana
 User  Andrei Dana
a intrebat la 26 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andrei Dana la 01 Sep. 2014
Poate cei de la Buzau nu sunt informati corect referitor la noile modificari, incercati din nou sa vorbiti cu ei si sa vedeti pe ce motiv va refuza dreptul la somaj. Puteti depune si actiune in instanta de judecata daca o sa vi se refuze in continuare acest drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andrei Dana
 User Andrei Dana
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Aug. 2014
Va multumesc, acelasi lucru gasisem si eu, dar nu am inteles de ce in judetele Arges si Prahova nu se aplica. Cei din judetul Buzau sunt pusi la punct!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Aug. 2014
Nu ar trebui sa apara probleme, salariile compensatorii sunt venituri acordate ca urmare a unei restructurari si nu a prestarii activitati profesionale, acordate cf. CCM aplicabil. Plus de asta, s-ar putea ca cei de la Buzau sa nu fie in acord cu modificarile aduse normelor de aplicare a legii somajului, prin HG 119/2014, in care este prevazut ca:

Art. I.
7. La articolul 15, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
?(3) Se considera ca nu realizeaza venituri, potrivit prevederilor art. 5 pct. IV lit. c), art. 17 alin. (1) lit. f), art. 34 alin. (1) lit. b) si alin. (3) lit. b) si art. 66 alin. (1) din lege:
.....
b) persoanele care realizeaza venituri din salarii reprezentand plati compensatorii acordate persoanelor disponibilizate din bugetul angajatorului, in temeiul contractului colectiv de munca aplicabil;

Ceea ce inseamna ca cele doua venituri pot fi cumulate fara probleme. Mergeti cu acest act normativ la ei, il gasiti si pe internet, sau pe pagina AJOFM, interesant este ca actul normativ apare chiar pe pagina lor de internet - http://www.ajofmbuzau.ro/legis.php

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024