ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
verisoara mea se afla in urmatoarea situatie: a fost in concediu de ingrijirea copilului pana la 2 ani iar la terminarea acestuia a fost disponibilizata. REgaseste perioada necesara somajului de 12 luni lucrate inainte de CIC la 2 firme. Problema este ca una dintre cele 2 firme a fost in insolventa si in acest moment este radiata. Dupa multe umblaturi am reusit sa obtinem adeverintele necesare dosarului de somaj (de la firma care tinuse contabilitatea la aceasta firma) dar acum a intervenit o alta problema: firma nu a platit contributia angajatului si a angajatorului la fondul de somaj. Patronul este dispus sa plateasca doar ca nu stim unde si cum. De la Finante am fost indrumati la Somaj dra tocmai cei de acolo ne spusesera sa mergem la Finante. Trebuie sa spun ca am fost inclusiv la juristul de la Agentia de Somaj Mures care nu a stiut ce sa ne spuna si la Metodologie la Finante de unde nu am primit nici un ajutor. Exista vreo solutie in acest caz? Nu mi se pare corect sa nu beneficieze de somaj avand in vedere ca ar fi indreptatita.
Va multumesc,
Adina Popa

Adaugata in: Somaj Dosar de somaj
Carmen-adina Popa
 User  Carmen-adina Popa
a intrebat la 22 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Dec. 2013
Cat timp stagiul de cotizare nu este complet, nefiind plattita contributia asa cum ar fi trebuit, este normal sa nu beneficieze de somaj pentru ca nu exista stagiul minim dovedit. In calculul lui intra perioade anterioare si ulterioare suspendarii, la fel si in calcululul indemnizatiei de somaj. CIC este luat in calcul ca vechime pentru acordarea acelui procent diferential sau cel mult pentru situatii in care nu a existat un raport de munca suspendat in timpul CIC.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024