ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua as dori sa stiu cate zile trebuie sa mai lucrez dupa ce semnez decizia (pt somaj). daca mi sa spus ca din 15 ianuarie is in somaj cand ar trebui sa primesc actele sa le depun pentru somaj,pentru ca din cate am inteles am 10 zile la dispozitie sa predau dosarul la fortele de munca . As dori sa stiu daca imi da decizia in 15 ian trebuie sa ma mai tina 10 zile si sa ma plateasca sau nu ? multumesc anticipat pentru ajutor

Adaugata in: Somaj
Timea Timea
 User  Timea Timea
a intrebat la 06 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Actele pentru somaj le primiti la data incetarii contractului de munca, acestea constand in decizie de incetare, adeverinta de vechime, cat si adeverinta cu stagiul de cotizare la somaj (anexa 26). Veti primi si fisa de lichidare, asa ar trebui cel putin, dar aceasta nu este necesara pentru primirea indemnizatiei de somaj.

Dosarul pentru indemnizatia de somaj se poate depune in 10 zile de la data incetarii contractului de munca, iar daca nu reusiti sa va incadrati in acest timp aveti la dispozitie 12 luni de la incetare pentru depunerea lui, termen dupa care dreptul se prescrie. In primul caz indemnizatia se ca va lcula si acorda de la data incetarii CIM, iar in cel de-al doilea de la data depunerii cererii.

Contractul de munca inceteaza la data de finalizarea a preavizului daca este vorba de o concediere pe un motiv neimputabil dvs ca salariat sau de o incetare de drept care sa va permita acordarea indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu G Stancu Ioana Popa Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024