ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

este vorba de un tanar,care a lucrat in perioada de 17 dec 2008- 21 ian 2010 la o firma cu contract de munca.Iar din septembrie 2010 -noiembrie 2011 a fost student la zi,in luna noiembrie si-a intrerupt studiile la cursurile de zi,urmand sa le continue la frecventa redusa din 2012 septembrie.Intrebarea mea ar fi,daca tanarul are drept la ajutor de somaj,sau la vreun ajutor social,avand in vedere ca are ambii parinti decedati?!
Va multumesc

Adaugata in: Somaj Ajutor somaj
Ibolya Jere
 User  Ibolya Jere
a intrebat la 24 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2012
Pentru a putea beneficia de somaj ar trebui sa indeplineasca conditiile stagiului de cotizare stabilite prin lege, respectiv un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii indemnizatiei de somaj. Totodata, poate beneficia de somaj daca, in calitate de absolvent, nu reuseste sa se angajheze in interval de 60 de zile de la data absolvirii. In situatia tanarului din prezentarea dvs., conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj nu sunt indeplinite.

In situaita in care ar indeplini conditiile prevazute de legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, acest tanar ar putea beneficia de o pensie de urmas.

Art. 83. ??? Pensia de urma?? se cuvine copiilor ??i so??ului supravie??uitor, dac?? sus??in??torul decedat era pensionar sau ??ndeplinea condi??iile pentru ob??inerea unei pensii.
Art. 84. ??? Copiii au dreptul la pensie de urma??:
a p??n?? la v??rsta de 16 ani;
b dac?? ????i continu?? studiile ??ntr-o form?? de ??nv??????m??nt organizat?? potrivit legii, p??n?? la terminarea acestora, f??r?? a dep????i v??rsta de 26 de ani;
c pe toat?? durata invalidit????ii de orice grad, dac?? aceasta s-a ivit ??n perioada ??n care se aflau ??n una dintre situa??iile prev??zute la lit. a sau b.

Conditiile insa nu sunt indeplinite in acest moment, motiv pentru care personl cred ca nu poate beneficia de acest tip de pensie.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024