ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va deranjez cu o intrebare: dupa ce mi-am dat demisia stiu ca nu am drept la somaj, dar ca absolvent legea spune ca trebuie depusa cererea in termen de x zile, nu mai tarziu de 12 luni; si daca nu am drept de indemnizatie, cu asigurarile medicale cum ramane, ca eu am nevoie sa merg la medic si nu stiu cum sa procedez.
Iar in situatia in care se dovedeste ca nu am drept nici de somaj fara indemnizatie, asigurarile acestea trebuie platite din urma? Nu am mai fost in situatia asta pana acum.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Adaugata in: Somaj
Vochescu Ana
 User  Vochescu Ana
a intrebat la 15 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2012
Daca nu aveti dreptul la indemnizatie de somaj, deci nu primiti indemnizatie, perioada in care figurati inregistrata la Agentia de ocupare a fortei de munca nu va fi asimilata stagiilor de cotizare pentru sanatate si pensii publice. In cazul indemnizatiei de somaj contributiile se vireaza de catre ANOFM. Or neexistand o indemnizatie, nici contributiile nu se platesc, dvs. fiigurand ca neplatind contributia obligatorie la saltanate.

Solutia ar fi sa va treceti in intretinerea unui memebru de familie - parinte sau, daca este cazul, sot. In acest mod veti capata statutul de coasigurat la sistemul de sanatate si veti putea beneficia de serviciile medicale cuprinse in pachetul minim asigurat de stat.

O alta varianta ar fi sa mergeti singura la Casa de sanatate unde sunteti asigurata sau sa incheiati contract cu o Casa se sanatate, daca nu aveti deja, si sa platiti contributia lunara minima, de 5,5%, raportata la salariul minim brut pe economie stabilit pentru anul 2012 la 700 lei brut, adica 39 lei / luna cuantumul contributiei lunare obligatorii pentru sananate.

Fara plata contributiei, singura modalitate de a beneficia de servicii medicale este prin accesarea centrelor medicale private.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024