ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj-graviditate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 28.12.2012 am instiintat angajatorul ca sunt insarcinata, cu cerere de graviditate iar atasat cererii un buletin echografic cu semnatura si parafa medicului. A doua zi pe 29 m-a instiintat ca mi s-a desfiintat locul de munca si ca sunt in somaj de la data de 3.01.2013-30.01.2013, precizez ca data instiintarii era de 28.12.2012, aceeasi data cu cererea mea, instiintarea pe care am primit-o am semnat-o si am precizat ca am primit-o in data de 29.12.2012 si ca nu sunt de acord. Mentionez ca somajul era inregistrat cu nr de 30 iar cererea mea de graviditate cu nr 31. Am consultat un inspector de munca dar mi-a zis ca prea multe nu pot face. Momentan am fost internata in spital de pe 4.01.2013 pana pe 7.01.2013 din cauza stresului si supararii. Ce pot face sau ce imi recomandati ?
Mentionez ca lucrez de 2 ani si 8 luni.

Adaugata in: Somaj Sanatate
Gabriela Gurgu
 User  Gabriela Gurgu
a intrebat la 07 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gabriela Gurgu la 07 Ian. 2013
Ar putea sa va ajute aceasta data, da. Din ea reiese ca vi s-a comunicat concedierea dupa ce in prealabil ati anuntat angajatorul ca sunteti insarcinata, si fara a fi vorba de reorganizare judiciara sau faliment.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Gurgu
 User Gabriela Gurgu
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Ian. 2013
Dar daca pe instiintarea lui de somaj eu am scris ca am fost instiintata la data de 29.12.2012 iar pe cererea de graviditate angajatorul a scris pe ea ca a primit-o la data de 28.12.2012? Ma ajuta cu ceva ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2013
Puteti incerca sa contestati decizia de concediere, in termenul prevazut in curprinsul ei. Dupa cum au numerotat ei cele doua documente ar putea fi interpretat ca ati primit instiintarea iar la primirea ei ati anuntati ca sunteti insarcinata, desi lucrurile nu stau asa. Personal as spune ca este o situatie discrimatorie, angajatorul dispunand concedierea in functie de starea dvs fiziologica. Insa va trebui dovedit acest lucru, iar dovada o puteti face numai in instanta. Nu stiu insa care ar fi sansele, angajatorul foarte probabil se va folosi de acea numerotare pentru a dovedi ca nu a fost anuntat la momentul la care ati primit instiintarea, desi incorecta aceasta manevra. Incercati sa discutati si cu un avocat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Gurgu
 User Gabriela Gurgu
a raspuns la intrebare la 07 Ian. 2013
Ma poate ajuta cineva? Mentionez ca firma nu intra in insolventa sau faliment.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024