ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj si venit de complectare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca sunt somer si primesc si venit lunar de complectare pot realiza venituri din alte activitati fara pierderea lor ?
stiu de Legea nr.76/2002 cu indicatorul social...

Adaugata in: Somaj
Alin Dan
 User  Alin Dan
a intrebat la 18 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Apr. 2012
Indemnizatia de somaj poate fi cumulata cu venitul numai daca acesta din urma nu depaseste indicatorul social de referinta. Acesgt indicator are in prezent valoare de 500 de lei.

OUG 116/2006 modificata prin 36/ 2011 prevede:

Art. 16

1 Plata venitului lunar de completare prev??zut la art. 7 lit. d ??nceteaz?? la data refuzului nejustificat de a se ??ncadra ??ntr-un loc de munc?? conform preg??tirii sau nivelului studiilor, a refuzului nejustificat de a participa la serviciile pentru stimularea ocup??rii for??ei de munc?? ??i de formare profesional??, la serviciile de consiliere ??i mediere oferite de agen??ia pentru ocuparea for??ei de munc?? la care persoanele sunt ??nregistrate sau la data ??ntreruperii acestora din motive imputabile persoanei, ??n condi??iile prev??zute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigur??rilor pentru ??omaj ??i stimularea ocup??rii for??ei de munc??, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, ??i la data depist??rii faptului c?? presteaz?? activit????i lucrative f??r?? forme legale.

2 Se consider?? refuz nejustificat ??n sensul alin. 1 refuzul motivat de:

a primirea unui salariu egal sau mai mic dec??t venitul lunar de completare;

b neparticiparea la programe de reconversie profesional?? furnizate gratuit de agen??iile pentru ocuparea for??ei de munc?? sub form?? de servicii de ini??iere, calificare, recalificare, perfec??ionare ??i specializare, ??n situa??ia ??n care persoanele nu particip?? la programe de formare profesional??, organizate ??n condi??iile legii, a c??ror finan??are este asigurat?? din asisten??a financiar?? nerambursabil?? primit?? de Rom??nia, ??n calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regional??, Fondului social european ??i Fondului de coeziune, ??n condi??iile prev??zute de Legea nr. 76/2002, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare.

3 Nu se consider?? refuz nejustificat ??n sensul alin. 1 starea de s??n??tate necorespunz??toare pentru prestarea unei munci, justificat?? ??n baza unui certificat medical, confirmat de comisiile de expertiz?? medical?? ??i prezentat de persoanele ??n cauz??, ??n termen de 30 de zile de la intervenirea acesteia.

Astfel ca, apreciez ca plata venitului de completare nu va inceta, daca noile venituri profesionale nu vor depasi valoarea indicatorului.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024