ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj stundent


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am depus somajul dupa ce am terminat postliceala de 3 ani dar inainte de finalizarea dosarului m-am angajat cu CIM nedeterminat doar 4 zile dupa care am incetat contractul. Mai pot relua somajul? Mai pot face ceva?

Adaugata in: Somaj
Stefanita-daniel Stanciu
 User  Stefanita-daniel Stanciu
a intrebat la 27 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Nov. 2013
Din pacate nu mai puteti intra acum in somaj. Odata cu incadrarea pe perioada nedeterminata plata indemnizatiei de somaj a incetat conform legi. Ca sa puteti primi acest venit in continuare ar trebui sa aveti un stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei cererii si sa depuneti un nou dosar pentru indemnizatie. Puteti incheia contract cu Agentia de somaj si sa va platiti dvs contributia daca nu mai sunteti asigurat.

Daca v-ati fi angajat pe o perioada determinata de timp de maxim 12 luni somajul s-ar fi suspendat iar dvs puteati relua plata lui dupa incetarea contractului de munca, in baza unei cererei si a dovezii de incetare.

Iar daca sunteti student in momentul in care cereti acest drept, vi se va refuza, pentru ca studentii inscrisi la o forma de invatamant acreditata nu au dreptul la indemnizatie de somaj cf legii somajului 76/2002.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024