ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somer


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce drepturi are o mama singura cand se angajeaza si angajatorul sau? Sunt somera din septembrie pana in luna iunie. Directorul fostului loc de munca mi-a spus ca salariul meu era platit de Oficiul Fortelor de Munca.


Mihaela Vranciu
 User  Mihaela Vranciu
a intrebat la 15 Iun. 2011
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
G Stancu
 Consultant G Stancu
a raspuns la intrebare la 15 Iun. 2011
Nu exista drepturi speciale pentru o mama singura care se angajeaza.
Potrivit celor exprimate in Legea 76/2002 Art. 84.3 alin. 1, angajatorii care creeaz?? noi locuri de munc?? ??i care ??ncadreaz?? ??n munc??, pe locurile de munc?? nou - create, ??omeri afla??i ??n eviden??a agen??iilor pentru ocuparea for??ei de munc?? pentru o perioad?? de cel pu??in 3 luni consecutive de la data ??nregistr??rii ??n eviden??a acestor agen??ii beneficiaz??, din bugetul asigur??rilor pentru ??omaj, de o sum?? egal?? cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referin???? ??n vigoare la data ??ncadr??rii ??n munc??, cu obliga??ia men??inerii raporturilor de munc?? sau de serviciu cel pu??in 3 ani.

2 Angajatorii care ??nceteaz?? raporturile de munc?? sau de serviciu ale persoanelor prev??zute la alin. 1 anterior termenului de 3 ani sunt obliga??i s?? restituie ??n totalitate agen??iilor pentru ocuparea for??ei de munc?? sumele ??ncasate pentru fiecare persoan?? ??ncadrat?? ??n condi??iile alin. 1, plus dob??nda de referin???? a B??ncii Na??ionale a Rom??niei ??n vigoare la data ??ncet??rii raporturilor de munc?? sau de serviciu, dac?? ??ncetarea acestora a avut loc din motivele prev??zute la art. 83 alin. 2.

3 Nu beneficiaz?? de m??sura de stimulare prev??zut?? la alin. 1 angajatorii care ??ntr-o perioad?? de un an anterioar?? datei ??ncadr??rii ??n munc?? ??n condi??iile alin. 1 au fost ??n raporturi de munc?? sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria prev??zut?? la respectivul alineat.

Daca va angajati acum cu CIM pe perioada determinate sub 12 luni, se suspenda perioada de somaj, care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea de drept a CIM.


Alte intrebari despre Somaj

Eroare conectare :