ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somer neindemnizabil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am o intrebare. Am terminat facultatea de Stiinte Economice in sesiunea iulie 2013 si am depus actele pentru somaj insa trebuie sa astept 60 de zile pana la indemnizatie. Eu sunt insarcinata in luna a 8-a, in luna septembrie ar trebui sa nasc, la inceputul lunii, insa pana atunci figurez ca somer neindemnizat desi eu nu pot munci. Vreau sa stiu daca sunt asigurata sau trebuie sa platesc spitalizarea cand va trebui sa nasc si daca voi primi indemnizatia aia care se da pentru copil.
Multumesc!

Adaugata in: Somaj
Havrisciuc Anna
 User  Havrisciuc Anna
a intrebat la 05 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Havrisciuc Anna la 06 Aug. 2013
Internarea se plateste in sistem coplata in prezente, este implementata de ceva vreme aceasta masura. Nu stiu ce se intampla in cazul nasterii, dar cei de la spital va pot lamuri. Plata contributiei de 0,85% pentru indemnizatii si concedii medicale va asigura indemnizatia medicala de maternitate (sarcina si lauzie), nu are legatura cu spitalizarea. Asigurarea de sanatate de 5,5% sau integrala va ajuta insa pentru internare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Havrisciuc Anna la 06 Aug. 2013
Nu, trebuie sa aveti 12 luni lucrate inainte de a naste pentru a primi indemnizatie. Vedeti articolul 2 la adresa pe care v-am indicat-o.

Detaliile cele mai clare despre spitalizare le aflati de la medicul de familie sau spitalul in cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Havrisciuc Anna
 User Havrisciuc Anna
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Aug. 2013
deci sa inteleg ca daca in perioada asta pana nasc figurez ca si angajat pot primi indemnizatia? si daca platesc asigurarea va mai trebui sa platesc spitalizarea?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Aug. 2013
Nu are importanta daca figurati sau nu ca somer indemnizat, daca reusiti sa va incadrati in munca angajatorul va informa ANOFM, privind ocuparea postului. Dupa cele 60 de zile va trebui sa faceti dovada ca nu ati reusiti sa va incadrati in munca potrivit pregatirii ca sa primiti indemnizatiei.

Din pacate va trebui sa suportati costurile spitalizarii, oricum se plateste acum in sistem coplata pentru fiecare zi de spitalizare, dar intr-adevar suma este mult mai mica pentru persoanele asigurate. Nu sunteti asigurata din cate inteleg, ceea ce va cam incurca putin.

Referitor la indemnizatia pentru crestere copil, din pacate nu indepliniti conditiile de acordare a ei asa cum sunt ele prevazute de OUG 111/2010. Doar daca la data solicitarii ei veti figura ca student al unei forme de invatamant universitar sau postunviersitar, atunci primiti acest drept. Gasiti aici conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei aferente pentru crestere copil. http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Puteti primi fara probleme alocatia de stat pentru copil, dupa nasterea lui, prin depunerea unui dosar la Directia de Asitenta Sociala de care apartineti in functie de domiciliu.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024