ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stagiu de cotizare pt.somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In urma restrangerii activitatii societatii a fost trimis in somaj un nr. de 3 salariati.Unul dintre cei trei nu are stagiu complet de cotizare pt. a beneficia de ajutorul de somaj.In ce conditii ar putea fi reangajata pentru a-si completa stagiul minim de cotizare de 12 luni si in ce masura mai poate fi disponibilizata in aceleasi conditiipreaviz minim 20 zile conf.art.65 1 din CM.Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Somaj
Aura Garleanu
 User  Aura Garleanu
a intrebat la 05 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Dec. 2011
Inainte de toate ar trebui clarificat faptul ca stagiul minim de cotizare de 12 luni se calculeaza din ultimele 24 de luni anterioare depunerii solicitarii pentru acordarea indemnizatiei de somaj, si nu din ultimele 12 luni anterioare concedierii.

Referitor la reincadrare, de regula reincadrarea pe acelasi post se face fie odata cu reinfiintarea postului daca este vorba de o desfiintare acestuia, fie odata cu reluarea activitatii, fie prin hotarare judecatoreasca. Daca postul desfiintat se reinfiinteaza atunci angajatul concediat are prioritate in ceea ce priveste reocuparea acestui post, la fel si in cazul in care se reia activitatea. Daca in cadrul companiei exista alte posturi vacante pe care respectivul angajat le-ar putea ocupa atunci el poate fi reincadrat pe o astfel de pozitie in cazul in care accepta, insa o noua concediere va trebui sa aiba o baza legala daca angajarea este facuta pe perioada nedeterminata.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Radu Anton Ioana Popa adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024