ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Un somer indemnizat poate sa faca voluntariat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti daca,in cazul unui somer indemnizat peste 45 ani,acesta poate face voluntariat(cu contract de voluntariat)in cadrul unei firme care apoi sa-l angajeze?
Va mai putea primi angajatorul acea subventie pentru somerii peste 45 ani daca il angajeaza cu CIM?
Dar somerul poate primi daca se angajeaza acel stimulent de 30% din indemnizatia de somaj?

Gabriela Vlasie
 User  Gabriela Vlasie
a intrebat la 15 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2014
Puteti incheia contract de voluntariat.
Conform Art. 85 alin.1 din Legea76/2002 modificata si completata (incadrarea in munca a somerilor de peste 45 de ani), angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 ani primesc stimulente.
Stimularea angajatorilor pentru ?ncadrarea ?n muncă a şomerilor
Art. 85 Legea 76/2002
(1) Angajatorii care ?ncadrează ?n muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri ?n v?rstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă ?n vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

(2) De facilităţile prevăzute la alin. (1), cu excepţia scutirii de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată de angajator pentru persoanele respective, beneficiază şi angajatorii care, ?n raport cu numărul de angajaţi, şi-au ?ndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a ?ncadra ?n muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă ?ncadrează ?n muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.
Dacava angajati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata primiti o suma lunara reprezentand 30% din indemnizatia de somaj.
ART. 72 Legea 76/2002
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1), carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajeaza cu norma intreaga, conform prevederilor legale in vigoare si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu George Andreescu G Stancu Radu Anton Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024